Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, din care face parte și Sevil Shhaideh, a decis joi înlocuirea Lǎcrǎmioarei Diaconu-Pinţea din funcția de membru al Directoratului, responsabilă cu activitatea de Downstream Gas, cu un cetățean străin Franck Neel. Acesta ar fi lucrat timp peste 20 de ani la compania franceză Engie. De asemenea, directorul financiar Stefan Waldner a fost înlocuit cu românca Alina-Gabriela Popa. Aceste schimbări au loc după ce Mariana Gheorghe a renunțat la funcția de CEO al OMV Petrom începând cu luna mai, mandatul urmând să fie preluat de Christina Verchere, în prezent presedinte regional- Asia Pacific al companiei petroliere britanice BP.

OMV PetromFoto: Facebook/ OMV Petrom

Informații legate de schimbarea Lăcrămioarei Diaconu apăruseră încă din luna martie. Vezi aici. În acest moment, până la predarea mandatelor, Directoratul OMV Petrom este compus din cinci membri: Mariana Gheorghe, Stefan Waldner, Peter Rudolf Zeilinger, Neil Anthony Morgan și Lăcrămioara Diaconu-Pințea.

Consiliul de Supraveghere l-a numit joi pe Franck Neel, 47 de ani, în funcția de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea Downstream Gas, se arată într-un comunicat al OMV Petrom. Potrivit acestuia, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul Lǎcrǎmioarei Diaconu-Pinţea, până la data de 16 aprilie 2019. Franck Neel a acceptat numirea și va prelua poziția în funcție de disponibilitate, cel mai târziu începând cu data de 1 august 2018.

OMV Petrom susține că Lǎcrǎmioara Diaconu-Pinţea a renunțat la mandatul de membru al Directoratului înainte de ședința Consiliului de Supraveghere. Renunțarea va deveni efectivă la momentul în care succesorul său va prelua funcția, dar nu mai târziu de 1 august 2018.

În următoarele luni, Franck Neel și Lǎcrǎmioara Diaconu-Pinţea vor colabora pentru o tranziție lină și pentru a contribui la atingerea obiectivelor de business ale companiei, mai precizează OMV Petrom.

"Consiliul de Supraveghere îi mulțumește Lǎcrǎmioarei Diaconu-Pinţea pentru angajament și pentru contribuția la succesul companiei și îi urează toate cele bune pentru viitor. Totodată, Consiliul de Supraveghere îi urează bun-venit lui Franck Neel", se arată în comunicatul companiei.

OMV Petrom arată că "După studii în Inginerie Mecanică la Universitatea din Rouen, Franța, Franck Neel și-a început cariera în 1993 și a lucrat peste 20 de ani pentru o importantă companie europeană de gaze, unde a deținut mai multe poziții de conducere în Marea Britanie, Ungaria, Italia, Franța, precum și în Belgia și Olanda". Din 2014, este General Manager responsabil pentru clienții industriali și comerciali și pentru servicii de consultanță în energie, în Londra, Marea Britanie.

De asemenea, Stefan Waldner a informat Consiliul de Supraveghere că nu va mai fi disponibil pentru exercitarea funcției de Director Financiar după data de 16 aprilie 2019, dată la care mandatul actual încetează, însă va continua să dețină această funcție până atunci. După expirarea mandatului, Stefan Waldner va prelua o altă funcție în structura financiară în cadrul grupului OMV. Astfel, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a numit-o pe Alina-Gabriela Popa, 40 de ani, în funcția de Director Financiar și membru al Directoratului OMV Petrom începând cu 17 aprilie 2019.

"Consiliul de Supraveghere îi urează lui Stefan Waldner toate cele bune pentru perioada rămasă din mandat. Totodată, Consiliul de Supraveghere apreciază disponibilitatea Alinei-Gabriela Popa de a prelua noua funcție de Director Financiar începând cu 17 aprilie 2019", se mai arată în comunicat.

După studii economice la București, România, Alina-Gabriela Popa și-a început cariera în 1999 la Deloitte Romania. S-a alăturat OMV Petrom în 2006, unde a deținut poziții de conducere în structura financiara. Din aprilie 2015, este Managing Director al OMV Petrom Global Solutions, centrul de servicii al OMV.