Elena Doina Dascălu, consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului şi fost secretar de stat în Ministerul de Finanţe, a fost aleasă în cadrul şedinţei de luni în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica, lider în distribuţia şi furnizarea de energie electrică în România, pentru un mandat de un an, potrivit news.ro.

ElectricaFoto: Tradeville

Consiliul de Administraţie al Electrica SA este compus din şapte membri: Elena Doina Dascălu, Gicu Iorga, Ramona Ungur, Valentin Radu, Arielle Malard De Rothschild, Bogdan Iliescu şi Willem Jan Antoon Henri Schoeber.

În perioada 1980 - 1997, Doina Dascălu a ocupat diferite poziţii în cadrul Ministerului Finanţelor Publice şi în cadrul Curţii de Conturi a României, iar din 1997 şi până în 2001 a fost director general la Direcţia Generală Legislaţie Impozite Indirecte şi secretar general adjunct la Departamentul Politica Impozitelor şi Administrarea Veniturilor din Ministerul Finanţelor.

Din 2001 până în 2005, Doina Dascălu a îndeplinit succesiv funcţiile de expert parlamentar şi consilier parlamentar în cadrul Camerei Deputaţilor la Comisia pentru Politică Economică, Reformă şi Privatizare, iar în perioada 2005-2008 a fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, la Departamentul Buget.

În octombrie 2008 a fost numită de Parlamentul României în funcţia de consilier de conturi şi vicepreşedinte al Curţii de Conturi a României pentru un mandat de nouă ani.

În prezent ocupă funcţia de consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului şi este membru al Consiliului de Administraţie al Electrica din octombrie 2017.

Electrica şi-a planificat investiţii de 900 milioane lei (circa 200 milioane euro) în acest an.

Electrica a obţinut anul trecut un profit net individual de 258 milioane lei, mai mic cu 2,6% faţă de 2016, în baza situaţiilor financiare individuale. Acest profit individual include veniturile din dividendele distribuite de filiale, aferente profiturilor înregistrate în anul 2016.

Veniturile operaţionale totale ale Grupului Electrica, în anul 2017, s-au ridicat la valoarea de 5,77 miliarde lei, ceea ce reprezintă o creştere cu 0,27% faţă de 2016.

Pe segmentul de distribuţie, veniturile au crescut cu 7%, în contextul creşterii cantităţii distribuite cu 1,7% pentru cei trei operatori de distribuţie din cadrul grupului.

În 2017, Grupul Electrica a distribuit aproximativ 17,8 TWh (în creştere cu 1,7% faţă de 2016) către un număr de aproximativ 3,7 milioane de utilizatori.

Operatorii de distribuţie din cadrul grupului au distribuit aproximativ 40% din energia electrică totală distribuită la nivel naţional.

Companiile din cadrul Grupului Electrica deservesc peste 3,6 milioane de consumatori din 18 judeţe din zonele Muntenia Nord, Transilvania Sud şi Transilvania Nord.