Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei, consideră că declarațiile șefului FGSZ, transporatorului de gaze din Ungaria, făcute miercuri la București, sunt "un tip de provocare și aroganță specifice secolului trecut, coroborate cu multe încălcări ale spiritulului și literei legislației europene în declarații". Reamintim că șeful FGSZ, Kristof Terhes, a lansat miercuri mesaje provocatoare și tendențioase referitoare la producția de gaze din Marea Neagră, consumul din România și interconectarea prin conducta BRUA.

Razvan NicolescuFoto: Hotnews

Răzvan Nicolescu mai spune că "spre tristețea multora, o nouă descoperire onshore de gaz natural va fi anunțată, în curând, în România".

"Nu mă deranjează să le luăm banii pe gaz vecinilor noștri. Nu cred însa că, în realitate, ei vor să cumpere alt gaz decât cel rusesc", a adăugat Nicolescu. Acesta a mai afirmat că prioritățile României trebuie să fie demararea producției de gaze în Marea Neagră, creșterea consumului de gaz în industrie, finalizarea proiectelor de interconectare cu Moldova și Ucraina și finalizarea conductei BRUA 1.

Declarații provocatoare ale șefului FGSZ, transportatorul maghiar de gaze, făcute chiar la București: Ce faceţi cu gazul? Îl ardeţi, faceţi un foc mare?/ V-am făcut o mare favoare, v-am dat un miliard de dolari