Statele Unite estimează că producția de petrol va continua să crească anul viitor, informează Bloomberg. Administrația pentru informații energetice estimează că producția brută va ajunge în medie la 11,8 milioane de barili în 2019, de la 11,76 milioane cât era în luna iunie.

Sonda petrolFoto: Flickr

“Proiecția Administrației pentru Informații Energetice arată că, în 2019, Statele Unite vor ajunge, în medie, la o producție de aproape 12 milioane de barili de țiței pe zi”, a indicat șefa instituției, Linda Capuano.

“Dacă previziunea se adeverește, Statele Unite vor fi cel mai mare producător de țiței din lume”. Din februarie, producția de țiței a Statelor Unite a depășit constant 10 milioane de barili pe zi. Arabia Saudită a informat OPEC că a furnizat aproximativ 10,5 milioane de barili pe zi luna trecută. Regatul a încercat să contracareze creșterea prețurilor pe piață printr-o producție mai mare.

În același timp, cresc îngrijorările legate de transportul gazelor naturale din regiunea cu cea mai mare producție din Statele Unite, Bazinul Permian. Aceste dificultăți ar putea afecta producția internă în a doua jumătate a anului.

Din cauza limitărilor sistemului de transport din zonă, ritmul de producție ar putea să încetinească, a avertizat președintele companiei Pioneer Natural Resources, Scott Sheffield.

“Vom atinge capacitatea maximă în următoarele 3 – 4 luni”, a indicat în iunie. Administrația pentru Informații Energetice nu a modificat estimările privind producția pentru anul acesta. Se produc 10,79 de milioane de barili pe zi, peste recordul de 9.6 milioane de barili pe zi înregistrat în 1970. Se estimează că producția globală brută va crește până la 102,54 de milioane de barili pe zi anul viitor, de la 102,21 de milioane cât se înregistrează acum.

Agenția americană de specialitate a scăzut însă estimarea privind cererea globală.