Compania EDP Renewables SA, unul dintre cei mai mari producători de energie eoliană din lume, a deschis vineri o facilitate de pionierat pentru stocarea energiei eoliene pe bază de baterii ferma eoliana Cobadin din Romania, se arată într-un comunicat al companiei.

Instalatie de stocareFoto: EDP ​​Renewables

Proiectul Stocare, așa cum a fost numit această afacere EDPR, reprezintă o dezvoltare tehnologică esențială în stocarea energiei. Atunci când există o producție excesivă, sistemul va încărca bateriile, iar atunci când producția este mai mică decât se aștepta, energia stocată în baterii va fi furnizată consumatorilor.

Proiectul EDPR reprezintă prima activitate de stocare a energiei în România, unde compania a fost prezentă din 2008.

Compania are în prezent o capacitate totală instalată de 521 MW în România, care cuprinde în principal energia eoliană și, într-o măsură mai mică, energia solară. Facilitățile de producție ale EDPR din țară sunt situate în Dobrogea și Moldova (energie eoliană) și Oltenia (energie solară).

EDP ​​Renewables este cel de-al patrulea producător mondial de energie eoliană. EDPR este prezent în prezent pe 13 piețe internaționale (Belgia, Brazilia, Canada, Franța, Grecia, Italia, Mexic, Polonia, Portugalia , România, Spania, Marea Britanie și SUA).