Preşedintele Gazprom a anunţat că peste două luni va fi finalizată construcţia segmentului submarin al magistralei Turkish Stream. Fiecare dintre cele două conducte ale magistralei va avea o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi de gaz, potrivit Haberturk, citat de Rador.

GazpromFoto: Gazprom

Preşedintele companiei ruseşti Gazprom, Alexei Miller, a participat la forumul internaţional al gazului natural, organizat la Sankt Petersburg, unde a oferit informaţii legate de proiectul Turkish Stream.

Alexei Miller a anunţat că peste două luni se va încheia o nouă etapă a proiectului, anume va fi finalizat segmentul care subtraversează Marea Neagră, legând terminalele din Rusia şi Turcia.

În momentul în care va fi finalizat, un segment de 930 de kilometri al magistralei cu o lungime totală de aproximativ 1.100 de kilometri va subtraversa Marea Neagră.

Turkish Stream va fi format din două conducte, fiecare cu o capacitate de transport de 15,75 miliarde metri cubi de gaz. Una dintre conducte va furniza gaz pentru nevoile Turciei iar cea de a doua va fi destinată utilizatorilor europeni, potrivit Rador.