Hidroelectrica a semnat marți cu VERBUND Hydro Power GmbH un memorandum de cooperare între cele două companii. Prin document, părțile își exprimă voința pentru dezvoltarea în comun de proiecte, implementarea de soluții de proiectare, de construire și echipare bazate pe cele mai noi soluții și tehnologii în domeniul energetic, informează Hidroelectrica. VERBUND Hydro Power GmbH este cea mai importantă companie de utilități din Austria și unul dintre cei mai mari productori de energie hidroelectrică din Europa.

Semnare memorandum HidroelectricaFoto: Hidroelectrica

De asemenea, actul stipulează transferul de informații și know-how privind modalitățile de dispecerizare a energiei, operarea centralelor fără personal (prin centre de control), optimizarea activității de mentenanță și reparații, precum și implementarea soluțiilor și tehnologiilor inovatoare pentru punerea în aplicare a directivelor Uniunii Europene în domeniul protecției mediului, inclusiv asigurarea conectivității longitudinale a cursurilor de apă.

"Memorandul de cooperare certifică interesul real al ambelor societăți pentru dezvoltarea unor proiecte cu valoare adăugată mare. Practic, două companii foarte puternice decid astăzi să pună în comun resursele de know-how și să lucreze în echipă la identificarea și ulterior implementarea unor proiecte viabile de dezvoltare. Vedem în colaborarea cu Hydro Power GmbH o reală oportunitate, de pe urma căreia ambele companii vor avea cu siguranță de câștigat", a declarat Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

Încheierea memorandumului a fost avizată de Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica prin Hotărârea nr. 87 din 26.09.2018 și aprobată de AGA prin Hotărârea 29 din 19.10.2018 cu unanimitatea drepturilor de vot.