Șeful PSD Liviu Dragnea a atacat joi companiile care au criticat ordonanța de urgență privind supra-taxarea mediului privat. Dragnea a spus și un nume de companie: OMV Petrom. "Am văzut OMV Petrom care voalat amenința statul român că va diminua producția de gaze. Cu tot respectul, să înceteze oricine să mai amenințe statul român", a spus Dragnea. Culmea ironiei este că director la Divizia Explorare și Producție din cadrul companiei este chiar soțul premierului Viorica Dăncilă.

Viorica Dancila si Cristinel DancilaFoto: AGERPRES

Mai exact, Cristinel Dăncilă, soțul Vioricăi Dăncilă, este Director Asset Producție, divizia Explorare și Producție.

Tot la OMV Petrom, ca membru în Consiliul de Supraveghere, lucrează Sevil Shhaideh, persoană foarte apropiată de Dragnea.

Cu toate acestea, Liviu Dragnea nu s-a sfiit să atace compania.

"Am vazut, am citit reacții din partea unora sau a altora, inclusiv din partea unor mari companii. Eu îi sfătuiesc, îi avertizez să înceteze să mai amenințe statul român sau să încerce să șantajeze public statul român. Statul român nu este un sat fără câini și nici nu este un stat la cheremul vreunei companii.(...)Am văzut OMV Petrom care voalat amenința statul român că va diminua producția de gaze. Cu tot respectul, să înceteze oricine să mai amenințe statul român. Toți cei care vor pierde bani, critică", a spus Dragnea.

OMV Petrom a avut miercuri o reacție fără precedent. A spus că este pusă în pericol securitatea energetică, că producția de gaze va scădea în mod abrupt, iar importurile, semnificativ mai scumpe, vor crește.