Cristina Prună, deputat USR: Primele victime ale Ordonanței Lăcomiei sunt minerii de la Complexul Energetic Oltenia
Cristina Prună spune că intrarea în grevă a minerilor de la CEO nu este decât consecința manierei nesăbuite, girată de ALDE, prin care Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici au înțeles să gestioneze sistemul energetic național. Aceștia au vrut să pedepsească „lăcomia” companiilor străine, însă primii care au fost loviți sunt angajații unei companii a statului român, care are un rol fundamental în asigurarea securității energetice. În plus, anul trecut, compania a înregistrat pierderi însemnate. Consecința opririi activității de la CEO are repercusiuni profunde. Zilele acestea, producția de energie autohtonă este diminuată, iar România își asigură cererea internă cu surse de import la prețuri record.
„Minerii de la CEO lucrează cu echipamente și tehnologie învechite. Mulți vin cu propriile unelte de-acasă, grupurile sanitare sunt mizerabile iar tehnica folosită este de pe vremea comunismului, cu un randament foarte scăzut. Așadar, au tot dreptul să protesteze pentru condiții mai bune de muncă. Însă, cei de-acolo trebuie să privească realitatea drept în față, fără niciun fel de menajament. Prețul plătit de CEO pentru poluare, adică certificatele de CO2, este în continuă creștere. În acest context, taxa de 2% pe cifra de afaceri și plafonarea prețului nu sunt decât lovitura de grație, întrucât, Guvernul blochează la un nivel insuficient viitoarele venituri ale companiei. În acest fel, CEO are toate șansele să se transforme într-o gaură neagră precum Complexul Energetic Hunedoara. Acest lucru periclitează și șansele companiei de a se retehnologiza și de a investi în noi linii de afaceri, precum capacități noi de producție pe gaz sau regenerabile. Consecința? Locurile de muncă de la CEO vor fi și mai nesigure, iar securitatea energetică a României va fi vulnerabilizată”, a spus deputatul USR Cristina Prună.
Degeaba acuză ministrul Muncii că Opoziția le va tăia salariile angajaților la stat dacă va prelua guvernarea. Efectele măsurilor neinspirate ale acestui Executiv se simt de pe-acum, iar sectorul minier este primul afectat de deciziile celor care susțin această tristă guvernare. „PSD și ALDE s-au bucurat că au pedepsit lăcomia companiilor dar, din ignoranță, s-ar putea să bage România în beznă”, a mai spus Cristina Prună.

Cine e responsabil pentru noaptea de coșmar de la Spitalul Foișor? Cinci întrebări și răspunsuri esențiale despre scandalul evacuării unității medicale
Raed Arafat vine cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor: Decizia a fost corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienți
Sarea și oamenii - O istorie care a început acum 8.000 de ani, în România
Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate
Ce înseamnă și ce impact ar putea avea decizia CEDO privind vaccinarea
e o chestie de timp, indiferent de taxa lui valcov, pana acest complex isi inchide portile
Oh, si mai este lacomia...
...din pierderile de 1 miliard de lei, CNLO avea bani sa faca cresteri salariale de 20%.
Tare !
In ciuda propagandei PSD, nu sunt toti politrucii hoti, psihopati si prosti ca PSDistii.
PSD se indreapta spre distrugere, fiindca e populat cu prosti si slugi. Evident, n-are cum sa iasa vreun lucru bun din acest partid.
Pregateste-te pentru vremurile in care n-o sa ai ce manca, fara ajutorul vreunui partid.
Oamenii astia inclusiv aceasta fatuca amesteca domeniile , notiunile, dar in esenta sunt niste habarnisti care nu promoveaza decat ura ...si atat , alternativa e ZERO. Ce bine ar fi daca sloganele ar tine de foame. Toti trogloditi astia din toate partidele sa retina ca avem 2,5 mil de angajati cu salariul minim, indiferent de nivelul de studii, ce demonstreaza modul cum sunt tratati romanii in tara lor ...ca niste slugi. Iar legatura dintre doamna pruna si domeniul energiei se rezuma la intrerupatorul de pe perete, chiar daca e plina de mastere.
„Pe reţelele de socializare circulă o listă de revendicări: îmbunătăţirea condiţiilor de lucru la locurile de muncă; aprovizionarea cu materiale pentru utilaje, necesare realizării procesului de producţie; transportul la locurile de muncă (la intrare şi ieşire cu maşinile) şi reabilitarea căilor de acces către utilaje; acordarea echipamentului de protecţie; plasarea personalului pe locurile de muncă pe funcţii şi meserii; întreruperea şi încetarea abuzurilor asupra personalului muncitor; creşterea salariului pornind de la 4.000 de lei/angajat; plata zilelor de sâmbătă şi duminică cu spor de 100%, acordarea voucherelor de vacanţă; pensionarea la 53 de ani cu un stagiu de cotizare de 30 de ani.”