Tribunalul Gorj a admis, miercuri, cererea Complexului Energetic Oltenia de încetare a grevei minerilor, stabilind că protestul este ilegal. Decizia magistraților nu este, însă, definitivă, transmite Mediafax. Această decizie a fost după ce marți, același tribunal a respins cererea conducerii Complexului Energetic Oltenia (CEO) privind suspendarea grevei minerilor prin ordonanţă preşedinţială.

Complexul Energetic OlteniaFoto: AGERPRES

”Admite cererea. Constată nelegalitatea grevei declanșate în data de 11 ianuarie de salariații din cadrul Carierei Jill Nord, Carierei Jilț Sud, Roșiuța și Exploatării Livrări Căi Ferate Uzinale Motru și pe cale de consecință dispune încetarea grevei. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj”, a stabilit miercuri Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, din cadrul Tribunalului Gorj.

Cu o zi înainte, Tribunalul Gorj a respins suspendarea grevei minerilor prin ordonanţă preşedinţială. "Respinge cererea de ordonanţă preşedinţială, ulterior modificată. Cu apel în termen de 5 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj. Pronunţată în şedinţa publică din 15.01.2019, la Tribunalul Gorj", se arată în hotărârea magistraţilor publicată pe portalul instanţei de judecată.

Citește și: