Consiliul de Administrație al Electrica SA a desemnat-o pe Georgeta Corina Popescu în funcția de Director General al companiei, începând cu data de 1 februarie 2019, pentru un mandat de 4 ani, informează compania. Aceasta deținea funcția de director general, însă era interimar. Corina Popescu a mai fost președinte al Directoratului Transelectrica, iar în guvernarea Cioloș a fost secretar de stat în Ministerul Energiei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Georgeta Corina Popescu are experiență de mulți ani în domeniul energiei electrice și al gazelor naturale. Numită la data de 1 iunie 2018 pe poziția de Director General al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica, Corina Popescu a preluat din data de 1 noiembrie 2018 și funcția de director general provizoriu al Electrica SA.

Absolventă a Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnica București, specializarea Electroenergetică, Georgeta Corina Popescu și-a început cariera profesională în cadrul Sucursalei de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice București.

Începând cu anul 2007, Georgeta Corina Popescu și-a desfășurat activitatea în sectorul privat, ocupând funcții importante în cadrul Grupului E.ON România și al Grupului OMV.

În intervalul decembrie 2015 - februarie 2017, Corina Popescu a ocupat poziția de Secretar de stat în Ministerul Energiei, perioadă în care a făcut parte și din Consiliul de Administrație al Electrica SA. Începand cu 1 mai 2017, a fost numită în Directoratul Transelectrica, iar in perioada iunie 2017 - aprilie 2018 a fost Președintele Directoratului Transelectrica.