Guvernul Tariceanu a anuntat planuri privind gasirea unui amplasament pentru o noua centrala nucleara, care sa completeze pe cea de la Cernavoda. Cotidianul francez La Figaro arata in editia sa online de miercuri ca recentul parteneriat dintre Bucuresti si Paris ar putea avea drept urmare implicarea Frantei in acest proiect.

Parteneriatul strategic incheiat luni de presedintele francez Nicolas Sarkozy si cel roman, Traian Basescu, ar putea fi urmat, in domeniul nuclear, de construirea unei noi centrale nucleare in Romania, care se estimeaza ca va fi construita cu tehnologie europeana. Parteneriatul este un document-cadru menit sa consolideze relatiile in mai multe domenii si trebuie sa fie urmat de o "foaie de parcurs", care ar putea duce la semnarea mai multor contracte, se arata in Le Figaro.

Publicatia franceza se refera la posibila implicare a Frantei in proiectul construirii unei noi centrale nucleare in Romania despre care guvernul Tariceanu a zis ca vor fi incepute anul acesta studii pentru gasirea unui amplasament, iar constructia ei poate incepe cel mai probabil in jurul anului 2020.

Luni, in cadrul unei intalniri la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania sustine ca firma de stat Gaz de France sa fie asociata proiectului Nabucco, "Romania urmind sa fie un sustinator al Gaz de France in angajarea proiectului Nabucco“.