SOCAR plănuiește să vândă în mai multe țări din Europa de Est, printre care și România, combustibil produs în uzinele turcești Petkim și STAR și în cele din Azerbaidjan, conform azernews.az. În același timp, compania ia în considerare să aprovizioneze România cu gaze produse în Azerbaidjan prin intermediul Coridorului Sudic de Gaze, precum și să investească în rețeaua de distribuție de gaze.

Benzinarie SocarFoto: SOCAR

Compania a pătruns pe piața românească în 2011 cu 12 benzinării. În prezent există 42 de asemenea stații în 19 județe.

De asemenea, ROMGAZ și TRANSGAZ cooperează cu compania azeră de mai mult timp. De altfel, SOCAR și-a exprimat recent interesul de a colabora cu ROMGAZ în exploatarea gazului din Marea Neagră. La rândul său, compania românească dorește să colaboreze cu SOCAR pentru exploatarea gazelor atât onshore, în Azerbaidjan, cât și offshore, în Marea Caspică.

TRANSGAZ și SOCAR au semnat un memorandum de înțelegere pentru îmbunătățirea colaborării în domeniu, în vederea exploatării potențialului țării noastre în schimbul aprovizionării cu gaze, parte a proiectului AGRI (Azerbaijan-Georgia-Romania Interconnector).