Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi cel al Energiei, Anton Anton, s-au contrazis marți, în aceeaşi conferinţă, pe tema modificărilor OUG 114 pe partea de energie, potrivit Agerpres. Până să apară Teodorovici la conferință, Anton Anton a spus că se așteaptă la vreo modificare. Ulterior a venit și Teodorovici, iar acesta a spus, de față cu Anton Anton, că a primit propuneri de modificări de la Ministerul Energiei chiar luni seară.

Anton AntonFoto: AGERPRES

Înainte de venirea lui Teodorovici, Anton Anton a fost întrebat ce se va modifica pe partea de energie din OUG 114.

"Cred că asta era întrebarea pentru Teodorovici. OUG încearcă să limiteze pentru doi ani o creştere nejustificată şi neaşteptată a preţurilor la energia electrică şi gaze, asta face OUG 114. Din acest punct de vedere nu ne aşteptăm să facem nicio modificare, este scopul pentru care am făcut ordonanţa, cu băncile nu e problema mea", a spus Anton, potrivit Agerpres.

Ulterior, la conferinţă a apărut şi Teodorovici, iar acesta a fost întrebat acelaşi lucru.

"Joi, în şedinţa de Guvern, va fi un proiect de modificare a OUG 114. Pentru partea de energie, aseară am primit propuneri de modificare din partea Ministerului Energiei", a spus Teodorovici. După această declarație, i s-a atras atenția că până să ajungă la conferință, Anton Anton a spus că nu vor fi modificări, moment în care ministrul finanțelor s-a adresat colegului său de la Energiei: "Vă rog să le spuneţi ce mi-aţi trimis aseară". Anton Anton nu a dat niciun răspuns.

Reamintim că OUG 114 prevede o taxă de 2% în domeniul energiei. De asemenea, mai prevede plafonarea prețurilor la gaze vândute de producători la 68 lei/MWh și reglementarea prețurilor la energia electrică pentru consumatorii casnici.