Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, consideră că Europa trebuie să fie atentă la cei care vor să preia controlul asupra infrastructurii vitale din Uniunea Europană, mai ales în domeniul energetic. "Este important să nu riscăm să cedăm controlul unora care au alte interese decât noi", a declarat luni, la Florența, Antonio Tajani, potrivit Agerpres.

Antonio TajaniFoto: Agerpres

"Trebuie să fim atenţi la suveranitatea noastră energetică la nivel european. Atenţie la cine vine nu pentru a face investiţii ci pentru a prelua controlul asupra infrastructurii vitale din Uniunea Europeană. Este, cu siguranţă, dificil pentru unele ţări să-şi menţină independenţa infrastructurii. Mai ales în domeniul energetic este important să nu riscăm să cedăm controlul unora care au alte interese decât noi. (...) Aceasta afectează independenţa, autonomia, suveranitatea întregii Uniuni Europene", a spus Tajani.

Acesta nu a precizat numele acelor investitori care vor să preia controlul asupra infrastructurii energetice din UE.

Liderii europeni din sectorul energetic se reunesc, luni şi marţi, la Florenţa, la Eurelectric Power Summit 2019, care are ca temă New Leadership.