Ministrul Energiei, Anton Anton, crede că președintele Klaus Iohannis a discutat în SUA despre dezvoltarea unor reactoare nucleare de mică putere, în acest moment fiind semnat un memorandum cu o firmă din SUA.

Anton AntonFoto: cdep.ro

"Mie îmi e tare greu să spun ce s-a discutat acolo (în SUA între Președinele Klaus Iohannis și Donald Trump n.r.). Din informațiile pe care le-am primit din presă, s-a discutat despre energia nucleară. Întâmplător citind printre rânduri și chestia asta o să fie confirmată probabil mai încolo, ceea ce s-a discutat e un subiect pe care l-am abordat cu partenerii strategici din SUA de multe ori la minister. Se cheamă small modular reactor. Este un subiect modern. Noi avem un memorandum de înțelegere cu o firma din SUA pentru dezvoltarea acestor reactoare nucleare de mică putere care sunt modulare", a spus Anton, într-o conferință organizată de Focus Energetic.

După părerea sa, ar rezolva foarte multe lucruri și foarte eficient.

"Ele (aceste reactoare nucleare de mică putere n.r.) sunt mult mai sigure și mai puțin complicate față de ceea ce avem ca centrală nucleară. Eu cred că ăsta este subiectul abordat de cei doi președinți", a afirmat ministrul Energiei.