Ministrul Energiei, Anton Anton, spune că în acest moment România importă gaze pentru că sunt mai ieftine, decât în septembrie, în acest moment făcându-se înmagazinarea pentru iarnă.

Anton Anton, ministrul EnergieiFoto: Hotnews

“Eu cred că, în sfârșit, ne-a venit mintea la cap și, în sfârșit, luăm gaze ieftine ca să le introducem în rezervoarele subterane, depozitele de gaze, pentru ca să avem gaze la iarnă. De foarte multe ori s-a întâmplat ca să ne trezim că avem program de iarnă și din noiembrie începem să acumulăm, sau în septembrie. Atunci prețurile gazelor sunt mult mai mari. Mie mi se pare o chestie cu plus faptul că importăm. Anul ăsta ne-am schimbat buletinul. Anul ăsta importăm când gazele sunt ieftine”, a afirmat Anton, într-o conferință organizată de Focus Energetic.

Presa i-a atras atenția că s-a schimbat politica de preț, iar în acest moment prețurile din intern sunt mult mai mari și prețurile de import sunt mult mai mici din cauza Ordonanței 114/2018.

“Toate sunt din cauza Ordonanței 114, sigur, și eu sunt mai gras”, a afirmat el.

  • Ordonanța 114 este în Parlament, în comisie, și toate amendamentele pe care și noi și alții am fi dorit să le aducem, sunt acolo. E în puterea Parlamentului să o modifice.