Electrica informează că, în data de 10 decembrie 2019, Niculae Havrileț a renunțat la funcția de membru al Consiliului de Administrație al companiei pe care o detinea din februarie 2019, ca urmare a desemnării sale în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Niculae HavriletFoto: Agerpres

Începând cu data de 10 decembrie 2019, Niculae Havrileț a renunțat la drepturile de care beneficiază în calitate de administrator, în baza contractului de mandat, și nu va mai exercita niciun act de administrare a Societății.

Niculae Havrileţ are peste 35 de ani de experiență în domeniul energiei electrice și al gazelor naturale, dintre care 20 de ani în poziții de conducere.

În perioada iunie 2012 - octombrie 2017, a ocupat poziția de Președinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), perioadă în care a fost și membru în Consiliul Autorităților de Reglementare din cadrul Agenției pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din domeniul Energiei (ACER), precum și membru al Adunării Generale a Consiliului Reglementatorilor Europeni în domeniul Energiei (CEER).

În intervalul 2002 - 2012, a ocupat funcția de Secretar general al Asociației Naționale Profesionale din sectorul gazelor naturale, iar în perioada 2001 – 2012 a fost Director general al companiei de proiectare în domeniul gazelor naturale SC Gascop.

În anul 2000, Niculae Havrileț a fost decorat cu Ordinul „Steaua României”, în grad de Cavaler.