Propunerea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri pentru ocuparea funcției de membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom în locul lui Sevil Shhaideh va fi Niculae Havrileț, potrivit informațiilor HotNews.ro. Acesta este în prezent și secretar de stat în Ministerul Economiei.

Niculae HavriletFoto: Agerpres

UPDATE Guvernul va discuta în ședința de joi un memorandum privind probarea participării lui Niculae Havrileț în calitate de membru în Consiliul de Supraveghere al Societăţii OMV Petrom SA. "În conformitate cu dispozițiile art. 84, alin. (3) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei (...)în exercitarea demnităţilor publice, în mod excepţional, Guvernul României poate aproba participarea persoanelor care deţin funcţia de secretar de stat, subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora, ca reprezentanţi ai statului în Adunarea Generală a Acţionarilor ori ca membrii în Consiliul de Administraţie/Supraveghere al regiilor autonome, companiilor sau societăţilor comerciale, inclusiv băncile sau instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, de interes strategic sau în cazul în care un interes public impune aceasta", se arată în memorandum.

Reamintim că Ministerul Economiei a propus înlocuirea din funcția de la OMV Petrom a lui Sevil Shhaideh, fost vicepremier și apropiată a fostului șef PSD Liviu Dragnea. Propunerea de revocare va fi discutată în ședința AGA a companiei din 3 martie.

Niculae Havrileț este din decembrie 2019 secretar de stat în Ministerul Economiei. În perioada iunie 2012 - octombrie 2017, a ocupat poziția de Președinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), perioadă în care a fost și membru în Consiliul Autorităților de Reglementare din cadrul Agenției pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din domeniul Energiei (ACER), precum și membru al Adunării Generale a Consiliului Reglementatorilor Europeni în domeniul Energiei (CEER).

Citește și

Sevil Shhaideh urmează să fie schimbată din Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom