​Compania Nuclearelectrica anunță că a reușit să suspende în instanță un ordin al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), care obligă producătorii de energie să vândă pe piața reglementată, la prețuri constante, până la sfârșitul anului 2020. Sentința instanței nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare.

NuclearelectricaFoto: Hotnews

"Reamintim ca Ordinul ANRE nr. 216/11.12.2019 prevede aprobarea Metodologiei de stabilire a preţurilor pentru energia electrică vândută de producători pe bază de contracte reglementate şi a cantităţilor de energie electrică din contractele reglementate încheiate de producători cu furnizorii de ultimă instanţă şi de stabilire a cantităţilor maxime de energie electrică ce pot fi impuse ca obligaţii de vânzare pe bază de contracte reglementate", precizează Nuclearelectrica.

Acest ordin permite ANRE să stabilească pentru producători, obligații de vânzare a unor cantități ferme de energie electrică pe bază de contracte reglementate pentru fiecare perioadă contractuală şi cantităţi maxime de energie electrică ce pot fi impuse ca obligații de vânzare pe bază de contracte reglementate pentru perioada contractuală 1 iulie 2020-31 decembrie 2020.

Ordinul prevede menţinerea tarifelor/preţurilor reglementate aplicate clienţilor casnici de către FUI pentru perioada 1 ianuarie 2020-31 decembrie 2020 la un nivel relativ constant.

Reamintim că după 31 decembrie 2020, piața energiei electrice va fi liberalizată.