​Acționariatul Hidroelectrica a aprobat, luni, în cadrul unei ședințe extraordinare, sponsorizarea unui număr de șapte instituții medicale, cu unități de primiri urgențe, cu suma totală de 10.033.000 lei. Decizia a fost luată ca urmare a situației de risc excepțional pentru sănătatea publică generată de răspândirea noului coronavirus, și în contextul creșterii constante a numărului confirmat de persoane infectate pe teritoriul României, arată Hidroelectrica.

HidroelectricaFoto: AGERPRES

”Sprijinirea spitalelor românești tocmai a devenit prioritatea numărul unu în politica de sponsorizări a Hidroelectrica. Am auzit chemarea în ajutor și răspundem: știm că e mare nevoie de echipamente de primă urgență, echipamente de protecție, materiale de curățare, echipamente sanitare, dezinfectanți și alte obiecte esențiale folosite în scopul protejării pacienților și al personalului. Este momentul să fim solidari”, a declarat Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica.

Suma de peste 10,033 miloane de lei alocată astăzi acțiunilor de sponsorizare este repartizată unităților medicale după cum urmează:

  • Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș - 1.500.000 lei;
  • Spitalul Județean de Urgență Vâlcea - 1.500.000 lei
  • Spitalul Clinic Județean Mureș - 1.033.000 lei
  • Spitalul Județean de Urgență Deva - 1.500.000 lei
  • Spitalul Județean de Urgență Giurgiu - 1.500.000 lei
  • Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin - 1.500.000 lei
  • Spitalul Județean de Urgență „ Sfântul Ioan cel Nou” Suceava - 1.500.000 lei

Decizia de sponsorizare, precum și hotârârile privind alocările de sume au fost luate cu unanimitatea voturilor celor doi acționari, statul român prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și Fondul Proprietatea.