Grupul CEZ în România donează 795.152 lei comunităţii locale care se vor transforma în alimente de bază pentru bătrânii din Oltenia şi parţial Muntenia, prin colaborarea cu Crucea Roşie filialele Argeș, Gorj, Dolj, Mehedinți, Vâlcea, Olt și Teleorman, dar și în echipamente de protecţie pentru personalul medical din toate cele 9 judeţe în care compania îşi desfăşoară activitatea, în parteneriat cu Unifarm.

În apropierea Sărbătorilor Pascale, Grupul CEZ în România va oferi alimente de bază pentru 1750 de vârstnici, alimente ce vor fi distribuite prin intermediul partenerului Crucea Roşie Română - filialele Argeş, Gorj, Dolj, Vâlcea, Mehedinţi, Teleorman şi Olt, dar şi cu sprijinul birourilor sociale ale primăriilor din comunitatea CEZ.

În total, la nivel regional vor fi acordate peste 17.500 kg de alimente în valoare de cca. 171. 500 lei. Beneficiarii sunt persoane vârstnice de peste 65 de ani, fără familie, cu probleme medicale şi sociale, iar pachetele alimentare le vor asigura hrana necesară nu doar de sărbători, ci şi pentru următoarele două săptămâni.

Colaborarea Grupului CEZ în România cu partenerul comercial Unifarm se va materializa în perioada imediat următoare prin achiziţia de măşti și combinezoane pentru cadrele medicale din spitalele judeţene din următoarele reşedinţe de judeţ: Reşiţa – 53 190 lei; Constanţa – 53 190 lei; Slatina – 53 190 lei; Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea şi Craiova – 159 570 lei; Drobeta Turnu Severin, Alexandria şi Piteşti – 159 570 lei. Valoarea totală a donaţiei este de 478.710 lei.

De asemenea, donează pentru echipamente medicale noi şi echipamente recondiţionate pentru două dintre instituţiile medicale mari din ţară: Spitalele Judeţene de Urgenţă din Craiova şi Târgu Jiu.