​Prețul petrolului american a scăzut la cel mai jos nivel din 1999, pe fondul reducerii cererii. Preţul barilului de West Texas Intermediate (WTI), referința pentru SUA, a scăzut cu 14%, ajungând la 15,65 dolari în Asia, transmite BBC.

petrolierFoto: Captura video

Piaţa se află sub presiune din cauza crizei coronavirusului, având în vedere că cererea a scăzut drastic, dar a apărut şi un conflict între producători legat de reducerea producţiei.

La începutul acestei luni, membrii OPEC și aliații lor au convenit în sfârșit un acord record pentru a reduce producția globală cu aproximativ 10%. Acest acord este cea mai mare reducere a producției de petrol care s-a convenit vreodată. Totuşi, analiştii atrag atenţia ca această reducere nu este suficientă pentru a readuce echilibrul în piaţă.

Între timp, îngrijorarea continuă să crească că instalațiile de depozitare din SUA vor rămâne fără capacitate, stocurile de la Cushing, principalul punct de livrare în SUA pentru petrol, crescând cu aproape 50% de la începutul lunii martie, potrivit ANZ Bank.

Petrolul Brent, etalonul folosit de Europa și de restul lumii, a avut o evoluție mai temperată, coborând cu 0,8% la 27,87 dolari pe baril.