Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat joi o nouă listă cu peste 5.000 de dosare acceptate în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională. De la demararea analizei dosarelor, au fost aprobate în total 10.450 persoane fizice, pentru fiecare proiect în parte acordându-se o finanțare în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, până la cel mult 20.000 lei.

Casa cu panouri fotovoltaiceFoto: HotNews / C.P.

Pe site-ul AFM vor fi publicate la intervale regulate, liste noi și vor fi luate măsurile care se impun pentru a susține continuitatea programului de finanțare, chiar și în condițiile desfășurării activității la domiciliul personalului implicat în evaluare, având în vedere situația de urgență în care ne aflăm, susține AFM.

Pe perioada stării de urgență instituite la nivel național, toate termenele în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice se suspendă, urmând a fi reluate în 30 de zile de la data încetării acestei situații. În această perioadă, participanții în cadrul Programului pot derula în continuare activitățile specifice, cu respectarea celorlalte prevederi legale.

Fondurile totale ale programului de finanțare cumulează peste 113 milioane de euro, aproape 27.000 de cetățeni putând deveni prosumatori, adică să își producă singuri energia din surse curate.