Hidroelectrica și STJ Advisors Group Limited au semnat contractul de prestări servicii de consultanță pentru piața de capital de tip “Equity Advisor”. Serviciile ofertate de STJ Advisors Group Limited vizează pregătirea și asistență în derularea ofertei publice inițiale a Hidroelectrica. Contractul a fost atribuit în urma derulării unei proceduri de achiziție publică la care au participat trei operatori economici, oferta câștigătoare fiind în valoare de 950.000 euro, față de 1.752.500 euro buget estimat.

HidroelectricaFoto: AGERPRES

”Avem astăzi completă echipa de consultanți care să ne fie alături în faza de pregătire a procesului de listare la bursă a Hidoelectrica, iar la finalul acestei etape vom contracta serviciile unui intermediar autorizat sau consorțiu de listare în vederea derulării IPO-ului. Am propus acționarilor o strategie investițională actualizată care presupune realizarea de proiecte în valoare de 26 mld. de lei până în anul 2030", a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

Bogdan Badea spune că sumele obținute din IPO (oferta publică inițială) vor fi una dintre sursele de finanțare esențiale ale investițiilor pe care Hidroelectrica dorește sa le inițieze în perioada următoare.

”În ceea ce privește alegerea momentului oportun pentru IPO-ul Hidroelectrica, acesta urmează să fie stabilit ulterior, astfel încât llistarea să aducă beneficii maxime acționarilor companiei”, a mai afirmat Bogdan Badea.

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional și este o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicaţii în siguranţa naţională. Hidroelectrica are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalată totalizând 6.482 MW.

Compania și-a actualizat de curând strategia investițională, proiectele de dezvoltare incluzând realizarea de parcuri solare, eoliene on-shore și off-shore, dezvoltarea de rețele de încărcare a automobilelor electrice, realizarea de construcții hidro-energetice pe fluviul Dunărea, construcția unei stații de obținere a hidrogenului prin electroliză etc.

Vezi aici strategia investițională a Hidroelectrica.