Consiliul de Administrație al Electrica SA a aprobat de principiu, în ședința din data de 27 mai, fuziunea prin absorbție a celor trei societăți de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica - SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud și SDEE Muntenia Nord. Societatea absorbantă ar urma să fie SDEE Transilvania Nord.

ElectricaFoto: Tradeville

Hotărârea Consiliului de Administrație este un pas în planul de implementare a Strategiei Grupului pentru perioada 2019-2023, după ce, la finalul lunii martie, a fost aprobată de principiu și fuziunea celor două societăți de servicii energetice din cadrul Grupului - Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE) și Servicii Energetice Muntenia SA (SEM).

Electrica este cel mai important operator național de rețele de distribuție a energiei electrice: acoperă 18 județe, din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României. Cele trei companii de distribuție din cadrul Grupului gestionează 198.988 km de linii electrice și deservesc aproximativ 3,8 milioane de consumatori finali.

În anul 2019, operatorii de distribuție din cadrul Grupului Electrica au distribuit aproximativ 17,7 TWh, ceea ce reprezintă aproximativ 40% din energia electrică totală distribuită la nivel național către utilizatorii finali.

“Fuziunile aprobate de Consiliul de Administrație al Electrica sunt în linie cu noua Strategie a Grupului și reprezintă pași importanți în atingerea obiectivului ce vizează optimizarea modelului de afaceri. Suntem convinși că fuziunea companiilor de distribuție și cea a celor de servicii energetice vor aduce multe beneficii pentru Grup. Scopul este reprezentat de eficientizarea activității, astfel încât brand-ul Electrica să-și consolideze imaginea de cel mai puternic jucător de pe piața energiei electrice. Implementarea strategiei asigură perspective solide de dezvoltare a companiei, iar rezultatele încep deja să se vadă”, a declarat Corina Popescu, director general Electrica.