Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Socar Petroleum S.A. intenționează să preia dreptul de folosință asupra a cinci stații de distribuție carburanți operate de către Ipeco S.A. Cele 5 stații de distribuție a carburanților, situate în județul Gorj, ar urma să fie operate de Socar în baza unui contract de închiriere de lungă durată.

Benzinarie SocarFoto: SOCAR

Socar Petroleum S.A., societate aparținând grupului Socar, operează în prezent o rețea de 53 de stații de distribuție a carburanților la nivel național. Socar Petroleum S.A. activează preponderent pe piața carburanților, atât pe segmentul vânzărilor cu amănuntul, cât și pe segmentul vânzărilor cu ridicata.

În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliului Concurenţei.

Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.