Nuclearelectrica anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavoda va intra in programul de oprire planificata începând cu data de 20.06.2020. Desincronizarea de la Sistemul Energetic Naţional va avea loc în data de 20.06.2020, ora 11:00.

Centrala de la CernavodaFoto: Nuclearelectrica

Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, inițiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane și bugetare corespunzătoare.

Decizia de intrare in oprire planificata a Unitatii 1 CNE Cernavoda a fost amanata fata de perioada initiala prevazuta pentru acest proiect, pe fondul contextului international generat de pandemia de COVID-19 coroborat cu masurile aferente Planului de protectie a personalului, similar altor centrale nucleare, pentru asigurarea continuitatii operarii si productiei. Decizia intrarii in programul de oprire planificata a Unitatii 1 CNE Cernavoda incepand cu data de 20 iunie a fost adoptata de Consiliul de Administratie al SNN intrunit in sedinta in data de 8 mai 2020, in baza analizei tuturor factorilor de impact asupra opririi planificate a Unitatii 1.

În perioada opririi planificate, se vor efectua activităţi din următoarele programe:

- programul de mentenanță preventivă/ corectivă;

- programul de inspecţii;

- programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate;

- programul de implementare modificări.

Lucrările se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă si cu respectarea tuturor masurilor de protectie impotriva COVID 19.