Termocentrala Midia se va opri din lipsă de cărbune, iar orașul Deva va rămâne fără apă caldă, avertizează liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc, potrivit Mediafax.

Termocentrala MintiaFoto: AGERPRES

„Termocentrala Mintia se va opri în noaptea de sâmbătă spre duminică din lipsă de cărbune. Asta înseamnă că orașul Deva va rămâne de duminică fără apă caldă, până miercuri. Noi am cerut să se realizeze un stoc de cărbune de la rezerva de stat, dar nu vor nicicum”, a declarat Iștoc.

El acuză Guvernul pentru această situație. „Hunedoara va fi astfel ștearsă de pe harta energetică a României, la fel cum România va fi ștearsă de pe harta energetică a Europei. Rușine guvernanților”, a mai spus liderul de sindicat.

Cristian Iștoc a precizat că la Termocentrala Mintia este nevoie de o cantitate de 1700 de tone de cărbune pe zi, din care se asigură doar 600 de tone.

Apa caldă în orașul Deva, sistată până pe 1 iulie

Municipiul Deva rămâne fără apă caldă timp de patru zile, informează ziarul local Servus Hunedoara, conform căruia conducerea sucursalei Electrocentrale Deva a comunicat că, din cauza inundațiilor care au afectat zona Văii Jiului, a devenit imposibilă extracția și transportul cărbunelui spre Termocentrala Mintia.

„Urmare a acestui fapt, se va sista furnizarea agentului termic primar și implicit a apei calde de consum în municipiul Deva începând cu dată de 28.06.2020, ora 7, până în dată de 01.07.2020, ora 7”, potrivit anunțului.

Citește și:

VIDEO/FOTO Inundații puternice în Valea Jiului / O porțiune dintr-un drum național din Hunedoara s-a rupt din cauza viiturii de pe Jiu

Inundații în aproape 40 de localități din 19 județe / Cele mai afectate județe, Bistriţa-Năsăud şi Hunedoara