Companiile petroliere cer reexaminarea legii privind vânzarea terenurilor agricole: Blochează investițiile!
Săptămâna trecută, Curtea Constituțională a respins sesizarea privind neconstituționalitatea legii adoptate. În aceste condiții, ROPEPCA cere reexaminarea legii în Parlament, astfel încât să fie eliminate impedimentele aduse noilor investiții atât în agricultură, cât și în alte sectoare de activitate.
Legea adoptată prevede că, dacă cei care care au drept de preempţiune pentru cumpărarea unui teren agricol scos la vânzare de proprietar (rude, arendaşi, vecini, tineri fermieri) nu îşi exercită dreptul de preempţiune, atunci terenul respectiv nu poate fi cumpărat decât de alţi fermieri, români sau străini, cu activitate în România. Astfel, această lege interzice tuturor cetăţenilor, români şi străini, care nu sunt fermieri cu activitate în România în ultimii cinci ani să cumpere terenuri agricole, arată ROPEPCA.
În plus, odată cumpărat, terenul trebuie folosit numai pentru activități agricole. Astfel, companii românești cu alt obiect de activitate, dar care au nevoie de teren în extravilan pentru activitatea lor, cum sunt companiile petroliere, nu îl vor putea achiziționa ori închiria pentru derularea de operațiuni petroliere, conform legii adoptate.
Legea adoptată va schimba complet modul în care acest drept este exercitat, ducând Statul în imposibilitatea de a exploata resursele în beneficiul consumatorului, dar va priva și proprietarul privat de a dispune cum dorește de proprietatea sa și de posibilele beneficii financiare, mai arată ROPEPCA.
Potrivit acesteia, nu numai companiile petroliere sunt afectate de această lege. Orice companie care nu desfășoară activități agricole și dorește să investească în teren agricol se află în aceeași situație, inclusiv companii de logistică, de telecomunicații etc.
În prezent, membrii ROPEPCA dețin cea mai mare parte a acordurilor de concesiune petrolieră pentru perimetrele de dezvoltare și producție onshore din România, cumulând pentru anii 2014-2018 investiții de peste 24 miliarde lei.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Oricum legea asta e cu dedicatie pentru baronul PSD Paul Stanescu.
Nu le pasa PSDistilor ca avariaza grav economia Romaniei, ei sunt hoti si ticalosi, nu au constiinta, iar cei care ii voteaza sunt hoti si prosti..
Capul rautatilor la asta este Neamul lui (senator PSD) Paul Stanescu cu frati-su ,,mare mosier" prin Jud. Olt.
Ca si ,,Tanase Scatiu" vor ei sa monopolizeze pamanturile agricole ale Romaniei in dauna altor romani. Adica romanii sa fie transformati, (ca in sec. 19), intr-un fel de lucratori agicoli pe mosiile clanului Stanescu.
Tot prin zona Olteniei- Mehedinti era si ,,Mosierul" care prin sec. 19 a fortat angajatii sa poarte masti din curele de piele pe fata ca sa nu manance strugurii la cules. Mastile se legau la ceafa cu o sarma speciala si care nu se putea desface si lega la loc (fara sa fie observat de Vechil) decat la sfarsitul culesului viei. Deci, nu puteai sa scoti masca in interiorul viei si sa o pui la loc fara sa fie observat
la sfarsit de Vechil, chiar si daca te ajuta un coleg de munca sa-ti lege din nou sarma la ceafa.
,,Neamul" lui Stanescu se pare ca face parte din aceasi ,,Gasca de parveniti agricoli", iar senatorul Stanescu este acelasi individ care s-a comportat ca un las in fata lui Dragnea si si-a dat demisia din Postul de Ministru in decembrie 2018 asa cum i-a cerut Dragnea. Ajutand ca Dragnea sa ramana la Conducerea PSD-ului. (Desi Dragnea era foarte vulnerabil politic in acel moment).
Au vandut toate activele mobile-imobile, ce le detinea Petrom la aceea vreme, pe preturi de nimic, iar cand se va termina contractul ce a fost semnat pe 49 de ani, Petrom va fi sexy, adica va avea nimic.
Atunci oare de ce nu au carait nimic?
Ingradeste dreptul la a dezvolta o afacere ....Exemple ....poate vi cu ceva bani stransi in afara tari si vrei sa iti pornesti o ferma sa faci produse lactate ca ai invatat cat ai fost plecat cum se fac ....Sau poate ai strans bani si vrei sa iti infiinteze o livada. Sunt o groaza de idei importate care sau dovedit a fi afaceri bune in argicultura, cuturi de lavanda, menta, salcam .....
Evident exemple pentru cei care sunt dispusi sa munceasca ...Legea este o aberatie !! Ca tara am ajuns o aberatie daca trebui sa se sesizeze uni care nu au nici o treaba cu agricultura.