​Ministrul Economiei, Virgil Popescu, critică, într-o postare pe Facebook faptul că Hidroelectrica - companie la care actionar majoritar este chiar ministerul pe care-l conduce, iar minoritar Fondul Proprietarea - nu a făcut investiții în ultimii ani și a vândut ieftin energie la furnizori, pe care aceștia au revândut-o mai scump consumatorilor casnici.

Virgil PopescuFoto: Guvern

​Ministrul susține că, dacă Hidroelectrica ar fi vândut direct energia, mai ieftin decât o fac furnizorii, ar fi obținut mai mulți bani decât a primit de la acestia.

„El se întreabă, totodată, dacă Fondul Proprietatea nu vrea să țină compania „captivă unor clienți mari” și să împiedice pătrunderea pe piața clienților casnici. Aș dori să reamintesc că există posibilitatea votului cumulativ care permite schimbarea întregii conduceri a unei companii la cererea unui acționar. Și de asemenea, atât timp cât voi fi ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri voi exercita calitatea de acționar în beneficiul românilor și nu voi permite niciunui acționar să îmi cenzureze cuvintele!”, mai scrie Popescu pe Facebook, precizând că susține listarea pe bursă a Hidroelectrica cu un procent de 10% sau 15%.