Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care compania Tinmar Energy S.A, unul dintre cei mai mari furnizori de energie din țară, intenționează să preia Intercereal SA, firmă din Ialomița care se ocupă de producția și comerțul cu cereale, deținută de controversatul om de afaceri Ioan Niculae, prin InterAgro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tinmar Energy S.A., firmă controlată de omul de afaceri Augustin Oancea, are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice.

Intercereal S.A. este unul dintre cei mai mari producători de cereale din țară și desfășoară activități de intermediere cu materii prime agricole, animale vii, materii prime textile și cu semifabricate.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această tranzacție nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.