Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. a aprobat în şedinţa de vineri, 18 septembrie 2020, înfiinţarea în structura ROMGAZ a unei sucursale care se va numi Sucursala de Furnizare Gaze Naturale Drobeta-Turnu Severin.

Sediul RomgazFoto: Romgaz

Romgaz susține că decizia vine în contextul în care compania doreşte să se dezvolte, dar fără a se limita la activitatea de furnizare gaze naturale către clientul final, şi în alte zone decât cele acoperite la momentul de faţă de punctele de lucru şi sucursalele actuale.

De asemenea, se are în vedere necesitatea gestionării eficiente a participării ROMGAZ la proiectele de dezvoltare şi furnizare reglementate de Memorandumul încheiat între S.N.G.N. ROMGAZ S.A. şi S.C. Mehedinti S.A., mai arată Romgaz.

Prin acest memorandum, părţile au convenit stabilirea unui parteneriat de colaborare în vederea dezvoltării proiectului Puncte termice pentru producerea de energie termică. În dezvoltarea proiectului vor fi utilizate gaze naturale pentru producerea agentului termic.

„Semnarea MoU între cele două companii şi înfiinţarea Sucursalei Drobeta Turnu-Severin este, de fapt, primul pas făcut de ROMGAZ pentru a deveni jucător activ pe piaţa distribuţiei şi furnizării de gaze naturale”, a declarat Adrian Volintiru, Directorul General al ROMGAZ.