OMV Petrom și-a externalizat mai multe servicii conexe activității de extracție a petrolului și gazelor naturale
OMV Petrom a organizat o Procedură de Achiziție pentru achiziția de servicii de suprafață și transport, servicii de operare și mentenanță minoră, servicii de pompieri și salvare, servicii de operare în teren, servicii de operare în facilități, servicii de operare în facilități de tratare pentru cinci loturi din România: respectiv Zona de Producție Oltenia, Zona de Producție Muntenia Vest și Zona de Producție Moesia, Zona de Producție Muntenia, Zona de Producție Moldova, Zona de Producție Crișana.
Consorțiul format din J. Christof E&P Services S.R.L. și Christof Private Firefighting Services S.R.L. a fost desemnat drept ofertantul cel mai bine clasat pentru primele două loturi licitate (Zona de Producție Oltenia și Zona de Producție Muntenia Vest și Zona de Producție Moesia), urmând să semneze cu OMV un acord-cadru.
În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.
Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Discutabil... Pentru că se poate ca, într-un oarece viitor, cei către care externalizează să mărească tarifele și apoi tot acolo să ajungă, ba poate chiar un pic mai prost. Depinde cât de esențiale sunt acele servicii pentru operațiile de zi cu zi. Dacă sunt servicii de care este nevoie destul de rar, atunci externalizarea este o soluție bună, altfel se poate ca externalizarea să creeze mai multe probleme decât rezolvă.