Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care OMV Petrom SA externalizează către J. Christof E&P Services S.R.L. și Christof Private Firefighting Services S.R.L unele operaţiuni şi servicii generale de suprafață. Sunt servicii conexe activităţilor de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii care le deservesc, informează autoriatatea de concurență.

OMV PetromFoto: OMV Petrom

OMV Petrom a organizat o Procedură de Achiziție pentru achiziția de servicii de suprafață și transport, servicii de operare și mentenanță minoră, servicii de pompieri și salvare, servicii de operare în teren, servicii de operare în facilități, servicii de operare în facilități de tratare pentru cinci loturi din România: respectiv Zona de Producție Oltenia, Zona de Producție Muntenia Vest și Zona de Producție Moesia, Zona de Producție Muntenia, Zona de Producție Moldova, Zona de Producție Crișana.

Consorțiul format din J. Christof E&P Services S.R.L. și Christof Private Firefighting Services S.R.L. a fost desemnat drept ofertantul cel mai bine clasat pentru primele două loturi licitate (Zona de Producție Oltenia și Zona de Producție Muntenia Vest și Zona de Producție Moesia), urmând să semneze cu OMV un acord-cadru.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.