Consiliul Concurenței analizează tranzacțiile prin care OMV Petrom își externalizează o parte dintre servicii și angajați

de A.V.     HotNews.ro
Vineri, 30 octombrie 2020, 12:25 Economie | Energie


Bogdan Chiritoiu
Foto: AGERPRES
Consiliul Concurenței a anunțat vineri că analizează tranzacțiile prin care OMV Petrom externalizează unele operațiuni și servicii generale de suprafață conexe activităților de extracție și producție a țițeiului și gazelor naturale, împreună cu activele și angajații deservenți, către consorțiul de firme Dietscon și către asocierea de firme Bonatti SpA.

Mai exact, autoritatea de concurență analizează trasferul activelor si angajaților OMV Petrom către consorțiul Dietscon O&M S.R.L. (lider), Dietsmann S.R.L., Dietsmann Safety and Environment Services S.R.L. și Confind S.R.L. (consorțiul Dietscon) și către asocierea Bonatti SpA, Sucursala București (lider) și Bonatti RO PARMA S.R.L.

În urma derulării unei proceduri de achiziție, consorțiul Dietscon a fost desemnat ofertantul cel mai bine clasat pentru loturile D (zona de producție Moldova) și E (zona de producție Crișana), iar asocierea Bonatti va gestiona serviciile pentru lotul C (zona de producție Muntenia).

Astfel, atât consorțiul Dietscon, cât și asocierea Bonatti urmează să semneze cu OMV Petrom câte un acord-cadru pentru furnizarea de servicii de suprafață și transport, servicii de operare și mentenanță minoră, servicii de pompieri și salvare, servicii de operare în teren, servicii de operare în facilități, servicii de operare în facilități de tratare.

Procedura presupune vânzarea unor bunuri mobile, închirierea unor bunuri imobile, precum și transferul unor salariați către consorțiul Dietscon, respectiv către asocierea Bonatti, la sfârșitul duratei acordului-cadru, unele active urmând a fi returnate către OMV Petrom.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Autoritatea mai spune că așteaptă eventuale observații şi puncte de vedere față de aceste tranzacții în termen de 20 de zile de la acest anunț.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2728 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  ok! (Vineri, 30 octombrie 2020, 13:11)

  Fu Thien Zbang [utilizator]

  să analizeze și cartelul prețurilor la pompă!
  și ,mai ales ,cine dă tonul!
  majorări și reduceri în același timp cu f mici diferențe(1-2-3 bani)!unde-i concurența?
  dar CC știe asta de f muuult timp!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by