​Consiliul de Administrație al Electrica l-a ales pe Cristian Boșoancă în calitate de președinte începând cu data de 1 ianuarie 2021 și până la data de 31 decembrie 2021. Iulian Cristian Bosoancă, un apropiat al ministrului economiei Virgil Popescu, deținea deja această funcție, încă din iulie 2020, acum fiind doar reconfirmat pentru încă un an.

Iulian Cristian BosoancăFoto: CECCAR

Consiliul de Administrație al Electrica a mai aprobat și continuarea colaborării cu Livioara Şujdea și numirea acesteia în funcția de Director Executiv Distribuţie începând cu data de 1 februarie 2021, pentru un mandat de 4 ani. Deține această funcție de la 1 februarie 2017 și are peste 20 de ani în domeniul energetic, debutând ca inginer proiectant la Electrica. Ulterior a deținut funcții de conducere în cadrul E.ON.

Iulian Cristian Bosoancă a fost directorul de cabinet al ministrului. De altfel, ambii sunt din Drobeta Turnu Severin. În prezentarea pe care i-a făcut-o Electrica se arată că Iulian Cristian Bosoancă (44 ani) are o activitate de peste 20 de ani în domeniul contabilității. Din anul 2016, este președinte al CECCAR Mehedinți și lector în CECCAR. Este asociat și administrator în cadrul societății Expert Contabilitate & Servicii S.R.L. și în Cabinetul Individual de Expertiză contabilă și judiciară. De 8 ani lucrează și în cadrul unui Cabinet Individual de Mediator, membru al Corpului Mediatorilor din România.

Bosoancă a fost membru în consiliile de administrație din diferite companii și este administrator neexecutiv, din data de 29 aprilie 2020, și Membru al Comitetului de Audit și Risc al SE Electrica S.A.

Unde a mai fost membru în consiliile de administrație: CAZANELE S.A. in perioada august 2005- septembrie 2006, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Mehedinți in perioada mai 2012 – octombrie 2014 și Președinte al consiliului de administrație al SECOM S.A. (societate locală de gestionare a Serviciului de Furnizare Apă și Canalizare, județul Mehedinți) în perioada septembrie 2017 – mai 2018. Din 2018 este Președinte al Asociației Masa Rotundă 2.