Compania E.ON Energie România va construi o centrală electrică pentru producătorul de îngrășăminte minerale Azomureș, în cadrul unui parteneriat în valoare de aproape 4 milioane de euro. Centrala va funcţiona cu abur rezidual şi va avea în configuraţia tehnică un generator și o turbină în condensație totală pe abur de joasă presiune, produsă de M+M Turbinen-Technik GmbH, de înaltă eficienţă.

Azomures Targu MuresFoto: E.ON Romania

Demararea proiectului este prevăzută pentru primăvara anului viitor iar termenul estimat pentru punerea în funcţiune a noii centrale este în prima parte a anului 2022.

Cu o putere de 2,65 MW, centrala va acoperi între 5% și 6% din necesarul de electricitate al combinatului. Pentru comparație, unitatea ar putea alimenta cu energie peste 4.600 de familii. Totodată, centrala va aduce pentru Azomureș o reducere de 4% a costurilor cu electricitatea.

Azomureș Târgu Mureș este cel mai important producător de îngrășăminte minerale pentru agricultură din România. E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu format din circa 3,2 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi.