Scandalul facturilor la energie: Haosul de la ANRE este departe de a fi eliminat / Reglementatorul se ascunde în spatele unui vicepreședinte

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Joi, 7 ianuarie 2021, 16:01 Economie | Energie


Energie
Foto: HotNews / C.P.
​Aproape 6 milioane de oameni din cei 8,7 milioane de consumatori casnici de energie au fost trecuți automat din regim reglementat în serviciul universal, care, așa cum am spus în mai multe rânduri, este plătit cu preț mult mai mare decât cel de pe piața liberă. În tot acest haos provocat de modul dezastruos în care Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a gestionat liberalizarea, singurii care au de câștigat sunt operatorii care au și statut de furnizor de ultimă instanță, cei care prestează serviciul universal, ENEL, CEZ, Electrica, E.ON. De teamă că vor plăti facturi mai mari, oamenii se înghesuie să semneze contracte noi, făcând cereri ori la sediile furnizorilor, ori electronic. Vezi de ce ANRE nu este trasă la răspundere.

 • NOTA Mai este și Tinmar furnizor de ultimă instanță, însă nu a moștenit un portofoliu uriaș de clienți ca ceilalți, care au primit consumatori la pachet cu societățile de distribuție în momentul privatizării lor.

În aceste condiții, furnizorilor le va fi foarte greu să proceseze foarte multe cereri venite dintr-o dată. Multe persoane constată astăzi că furnizorul încă nu le-a răspuns la cererea făcută încă din ultimele zile ale anului trecut, pentru a încheia un contract pe piața liberă. Și nu este doar această întârziere. Din momentul semnării contractului va mai dura un timp până când acesta intră efectiv în aplicare, deoarece trebuie să înceteze mai întâi contractul cu vechiul furnizor. Noul furnizor este obligat să notifice vechiul furnizor pentru încetarea vechiului contract, cu 21 de zile înainte.

Și serviciile de Call Center sunt copleșite. De exemplu, Hidroelectrica anunță pe site-ul său că volumul mare de cereri de schimbare a furnizorului fac ca în această perioadă numărul de Call Center să fie suprasolicitat, cu impact asupra timpilor de așteptare pentru preluare a apelurilor. Își cere scuze și spune că va procesa cererile trimise conform indicațiilor.


Cum se ascunde ANRE în spatele unui vicepreședinteÎn tot acest timp, care ar putea să se întindă și pe două-trei luni, milioane de oameni vor plăti forțat un serviciu universal pe care nu l-au cerut. În mod normal, serviciul universal ar trebui să fie aplicat în situația în care furnizorul la care te afli intră brusc în faliment și nu își lasă timp să găsești altă companie. Falimentul unui furnizor este o situație care apare rar. Furnizorii actuali sunt departe de a fi intrat în faliment la 1 ianuarie 2021, când s-a produs liberalizarea. Cu toate acestea, ANRE a emis ordine care impunea transferul automat al consumatorilor casnici din regimul reglementat în serviciul universal.

Cu puțin timp înainte de finalul anului, prețul pentru serviciul universal a fost stabilit la un nivel foarte mare, ajungând să fie astăzi cu până la 26% mai mult decât plăteau consumatorii casnici în decembrie, în regim reglementat. Cu un consumator care nu a fost informat din timp despre liberalizare, cu un preț pentru serviciul universal mult mai mare decât orice alt preț, cei care au cel mai mult de câștigat din întreg haosul sunt furnizorii de ultimă instanță.

Orice ordin emis de ANRE pare a fi scris în favoarea acestora. De altfel, ultimul proiect de ordin, care avantajează în mod evident furnizorii de ultimă instanță, a fost elaborat cu aceștia la masă, în întâlniri ascunse de alte părți interesate. Doar cu ei, nu și cu reprezentanții altor furnizori sau cu cei ai consumatorilor.

Așa a apărut proiectul de ordin care prevede că vei fi compensat cu diferența dintre prețul serviciului universal și cel de pe piața liberă, doar cu condiția să închei contract până în 31 martie, cu furnizorul de ultimă instanță la care te afli. Dacă vrei să te duci la alt furnizor, mai ieftin decât ENEL, CEZ, Electrica, E.ON, nu mai primești acest discount, de fapt, o regularizare pentru această perioadă de maximum 3 luni.

Această măsură este evident anti-concurențială. Legat de acest subiect, ANRE nu a dorit să transmisă un comunicat de presă oficial, prin care să își asume instituțional un punct de vedere. A preferat varianta unei declarații de presă oferite de Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele Autorităţii, agenției Agerpres. HotNews.ro a solicitat acest punct de vedere asumat de instituție, însă ANRE a refuzat, invocând acea declarație a unui vicepreședinte și sugerând să o preluăm pe aceea.


Discount înșelătorCe spune vicepreședintele? Că acel ordin nu distorsionează concurența, dar va fi analizată situația împreună cu Consiliul Concurenţei și juriștii ANRE. Cu alte cuvinte, nici el nu este foarte sigur că nu este o măsură anti-concurențială.

Mai spune că nu e anti-concurențial, deoarece nu obligă niciun consumator casnic să rămână la furnizorul la care este acum și pentru că ordinul dă posibilitatea ca aceeaşi reducere să fie oferită şi de ceilalţi furnizori, astfel încât să îi determine pe consumatori să încheie contracte cu ei. Însă, exact acest aspect amintit de vicepreședintele este controversat.

Așa-zisul discount nu ajută prea mult consumatorul, ci are doar menirea de a-l ține captiv operatorului care are acum și rol de furnizor de ultimă instanță. Furnizorii de ultimă instanță au oricum prețuri mai mari decât alți furnizori, chiar și pe piața liberă. Adică, diferența dintre prețul pentru serviciul universal și cel concurențial la un furnizor de ultimă instanță este mai mică decât prețul oferit de un alt furnizor. Această diferență poate fi de un leu pentru o factură medie de 100 kwh, în timp ce un alt furnizor poate avea oferte cu până la 12 lei mai ieftine față de cât este prețul pentru serviciul universal. În aceste condiții, ce reduceri să mai ofere un alt furnizor? Să se ducă în zona de dumping?

Astfel, din punct de vedere al prețului, un consumator ar ieși în dezavantaj dacă ar rămâne la un operator cu statut de furnizor de ultimă instanță decât dacă ar alege oferta mai ieftină a unui alt furnizor. Practic, este un discount înșelător.

Însă, companiile se pot folosi prin mesajele lor de această prevedere. Nici nu a fost aprobat ordinul și deja unii furnizori de ultimă instanță au anunțat că oferă aceste discount-uri dacă închei contract cu ei până la 31 martie.

Acest ordin ar urma să fie aprobat de ANRE pe 15 ianuarie, însă între timp a intervenit ministrul energiei, Virgil Popescu, cu altă idee. Să treacă, brusc, toți consumatorii din serviciul universal pe piața liberă, la același furnizor, pe prețul cel mai mic din ofertele sale. Virgil Popescu spune că nu este o măsură-anticoncurențială, însă ar prefera ca ANRE să fie instituția care să o adopte, nu Guvernul. Popescu susține că dacă ANRE nu ia această decizie, va lua Guvernul în calcul să o adopte.

Motivele pentru care ANRE nu este trasă la răspundereTot ceea ce a făcut ANRE în privința liberalizării pieței energiei pare să fi favorizat furnizorii de ultimă instanță, începând de la faptul că nu a informat consumatorii casnici până la aceste ordine.

Liberalizarea pieței energiei este un eveniment foarte important, iar ANRE era obligată să se implice activ pentru informarea cetățenilor. Ar fi trebuit să fie actorul central în acest proces, mai ales că prin lege, ANRE are și rol de informare și protecție a consumatorilor.

Nu s-a întâmplat acest lucru. Dimpotrivă, a refuzat până în ultimele zile să comunice pe acest subiect. Ba, mai mult, a favorizat marii furnizori prin faptul că nu le-a impus să informeze eficient clienții că urmează să aibă loc o liberalizare, iar că cei care nu încheie contracte pe piața liberă vor rămâne în regim de serviciu universal, la prețuri mult mai mari decât cele din zona concurențială.

ANRE a impus prin ordin ca furnizorii să trimită clienților oferte de serviciu universal și undeva în planul doi, să amintească de oferte concurențiale, când firesc ar fi fost invers.

De altfel, unul dintre furnizori ar fi trimis clienților săi doar oferte de servciu universal. HotNews.ro a încercat să lămurească acest aspect la ANRE, însă nu a primit niciun răspuns.

Legat de ce ar fi trebuit să facă ANRE, abia astăzi, pe 7 ianuarie, a deschis un call-center pentru persoanele care doresc informații despre liberalizare.

Nu este pentru prima oară când se liberalizează piața energiei. A mai avut loc o dată în 2018, însă atunci a fost pregătită cu mult timp înainte și s-a făcut treptat. Nu au existat haosul și scandalul de acum. În decembrie 2018, Guvernul Dăncilă controlat de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov a aprobat controversata OUG 114 a și au întors consumatorii casnici în regim reglementat.

Practic, ANRE ar fi trebuit să se folosească de propria experiență. Însă, mulți dintre oamenii care s-au ocupat atunci de liberalizare au fost schimbați, după numirea unei noi conduceri. În noiembrie 2017, a fost numit președinte Dumitru Chiriță, care în acel moment era deputat PSD, de profesie electrician, și cu o diplomă în Drept obținută la o universitate particulară nu se știe când. Dumitru Chiriță este plătit cu circa 13.000 euro pe lună.

În ciuda acestui haos și a faptului că întregul proces de liberalizare a fost gestionat prost, niciun înalt reprezentant la nivel politic nu cere tragerea la răspundere a ANRE: nici premierul Florin Cîțu, nici ministrul energiei, nici președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban, nici președintele Senatului Anca Dragu. Niciunul dintre aceștia nu a criticat situația în care au ajuns milioane de consumatori casnici din cauza unei reglementari dezastruoase.

Surse din piață spun că ANRE nu va fi trasă la răspundere deoarece Dumitru Chiriță are o relație apropiată cu Virgil Popescu și Ludovic Orban, iar Anca Dragu a fost până să ajungă senator Director General Adjunct al E.ON România, una dintre companiile beneficiare ale haosului de acum.

Citește și
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

26584 vizualizari

 • +24 (24 voturi)    
  raportul comisiei parlamentare 2017 (Joi, 7 ianuarie 2021, 16:08)

  un domn [utilizator]

  noiembrie, privind "activitatea" ANRE INCA NU s a discutat in Parlament ! de ce ?
  • +10 (14 voturi)    
   Baietii destepti din Energie (Joi, 7 ianuarie 2021, 17:10)

   vlad.pe [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Va amintiti cum Basescu vorbea despre Baietii destepti din Energie? Niste securisti au pus mana pe contracte de intermediere, au o firma intr-o garsoniera care castiga milioane de euro doar pentru ca au prins contracte grase.

   Evident ca nu se stie cine este in spatele firmelor si cum de au reusit sa prinda contractul iar statul nici nu i-a deranjat.

   PNL si PSD continua traditia iar românul de rand trebuie sa stranga cureaua sa suporte scumpirile in lant.
   • +6 (10 voturi)    
    Inseamna ca acei baieti dashteptzi (Joi, 7 ianuarie 2021, 18:58)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui vlad.pe

    Sunt in Parlamentul Romaniei ( sau au fost in noiembrie 2017 )
  • -2 (4 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 ianuarie 2021, 13:32)

   [anonim] i-a raspuns lui un domn

 • +17 (21 voturi)    
  tarife (Joi, 7 ianuarie 2021, 16:23)

  Biden [utilizator]

  corect ar fi ca si ofertele din serviciul universal sa fie supuse unui proces competitiv pentru fiecare zona delimitata prin contractul de concesiune, prin care pana acum au fost favorizati operatorii concesionari ai serviciului de distributie sa primeasca "in dar" si un portofoliu urias de clienti ai serviciului de furnizare (vanzare a energiei) . Aceasta activitate a fost liberalizata tocmai pentru a se institui competitie si a se obtine preturi cat mai apropiate de nivelul CORECT al pietei.
  Cred ca le-a ajuns cadoul primit de la PSD prin procesele de privatizare.
  • +3 (3 voturi)    
   Nu cred ca ar fi corect (Vineri, 8 ianuarie 2021, 13:10)

   Denulu [utilizator] i-a raspuns lui Biden

   Nu poti sa fortezi clientul sa se mute de la un furnizor la altul. Si daca o faci, dar "procesul competitiv" se face o singura data, marii furnizori sunt cei mai bine pozitionati sa ofere un pret "corect" in primul an si sa-l mareasca in anul urmator.

   Am ajunge sa-i fortam pe oameni sa se mute la alt furnizor, numai ca sa aiba in 2022 exact aceeasi problema pe care o au acum.

   ANRE putea in schimb sa fi lucrat mai mult la informarea populatiei si la standardizarea ofertelor si contractelor. In general sa faca mai usoara si trecerea de la un furnizor la altul, dar si decizia de a trece sau nu de la un furnizor la altul, pentru ca foarte multi nu par sa vrea sa se mute la alt furnizor.
   • -1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 ianuarie 2021, 15:40)

    [anonim] i-a raspuns lui Denulu

 • +18 (30 voturi)    
  PSD ce parere are despre asta? Nimic, liniste (Joi, 7 ianuarie 2021, 16:25)

  Gryphus [utilizator]

  pt ca toti aia de la ANRE sunt slugile PSD, pusi acolo sa sifoneze bani pt partid
  • +4 (6 voturi)    
   O referinta Interesanta (Joi, 7 ianuarie 2021, 19:14)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   https://romanialibera.ro/politica/iulian-iancu-raspunde-cu-un-proces-acuzatiilor-lui-orban-ca-ar-fi-omul-rusilor-712182


   Cum s a incheiat povestea ? Stie cineva ?
 • +24 (26 voturi)    
  Asa carevasazica! (Joi, 7 ianuarie 2021, 16:30)

  Rebecka [utilizator]

  ANRE NU este tras la raspundere,dar ii intreb:SALARIILE vi le-ati primit la timp? Sunteti multumiti de ele?N-ar fi timpul sa vi le mai mareasca?Macar cu 50-80 % ar fi bine?Intrebati ca de unde bani?Pai nu ne,,mulgeti´´lunar?Pai nu ne-ati varat arbitrar in oala incapatoare a,,mulgatorilor´´ prostimii platitoare?Mama voastra de snapani!O actiune in instanta zau ca v-ar prinde bine!Anunt pe aceasta cale ca sunt gata sa semnez petitia pentru instanta!Un jurist,avocat sau notar s-o fi gasind sa formuleze petitia......Cine dintre dv o semneaza??
  • +10 (14 voturi)    
   Mergeti (Joi, 7 ianuarie 2021, 17:07)

   Rdu [utilizator] i-a raspuns lui Rebecka

   copii la scoala: "ai carte , ai parte":
   " care în acel moment era deputat PSD, de profesie electrician, și cu o diplomă în Drept obținută la o universitate particulară nu se știe când,... este plătit cu circa 13.000 euro pe lună."
   Ha! Ha!
 • +21 (25 voturi)    
  dar de ce?! (Joi, 7 ianuarie 2021, 16:38)

  cmariusalin [utilizator]

  de ce trebuie sa creasca preturile?
  de ce trebuie noi contracte cu clauze inselatoare si ce defavorizeaza consumatorul?

  nesatuilor! muriti!
  • +5 (7 voturi)    
   Muriti in chinuri! (Joi, 7 ianuarie 2021, 17:01)

   Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui cmariusalin

   As adauga eu.
  • +1 (11 voturi)    
   pai.. (Joi, 7 ianuarie 2021, 17:27)

   YamamotoIsoroku [utilizator] i-a raspuns lui cmariusalin

   Crezi ca din banii astia,luati in plus, nu ajung destui si in buzunarele PNL-istilor.
   Este o presupunere rezonabila ca aceasta mita exista altfel de ce nu si-ar face treaba ?
  • +6 (8 voturi)    
   nu-i musai sa creasca! (Vineri, 8 ianuarie 2021, 2:25)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui cmariusalin

   Preturile trebuiesc "doar" sa fie cum cere piatza libera (la nivel de UE) - pot sa creasca sau pot sa scada. Sunt multe tzari in care au fost preturi mai mici ca la noi. Daca nu lasam piatza libera sa functioneze, intram in infringement.
   Daca citesti cu atentie articolul, vezi ca EXACT asta reproseaza autoarea: ca ANRE, in cardasie cu unii "baieti destepti", au facut reguli care IMPIEDICA piatza sa functioneze liber! Ca, adica, ii favorizeaza doar pe cativa >:
   Si, favorizati fiind, bineinteles, fac ce ii duce capu': cresc preturile!
   Daca n-ar exista aceste "favoritisme", furnizorii mici (care au fost dezavantajati) ar face contracte cu preturi mai mici!
 • +18 (18 voturi)    
  O solutie de bun simt (Joi, 7 ianuarie 2021, 16:38)

  _tudor_ [utilizator]

  Este ca diferenta dintre pretul conform contractului vechi si al "contractului" pe care nu l-am semnat sa fie factura din bugetul ANRE.
  • 0 (2 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 ianuarie 2021, 16:26)

   [anonim] i-a raspuns lui _tudor_

 • +14 (16 voturi)    
  neah (Joi, 7 ianuarie 2021, 17:02)

  utilizator_ [utilizator]

  o solutie de bun simt este desfiintarea ANRE, exista minister al energiei, care are tot ce trebuie ca sa faca altceva decat face ANRE, mult mai bine si mai ieftin.

  toti politicienii care ocolescu subiectul desfiintarii ANRE stiu ca odata cu disparitia ANRE dispar si cateva surse de venit pentru stiu ei cine si cum.

  poate ca cineva de unde trebuie ar trebui sa se faca ca se trezeste si sa ia ceva masuri.urgent.
  miroase urat deja, si n-ar trebui sa stea pe linga ventilatorul care tocmai ce a pornit
  • +3 (3 voturi)    
   asa si asa... (Vineri, 8 ianuarie 2021, 2:30)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui utilizator_

   Ministerele sunt "politice" - teoretic, Agentiile sunt NEpolitice! ("Depolitizarea" a fost ceruta de UE deee muuult).
   Practic, bineinteles, atata timp cat conducerea Agentiilor (si nu e vorba doar de ANRE - ci de TOATE, si sunt niste zeci BUNE, romanii nu observa asta, multe sunt inutile dar acolo sunt niste functii platite GRAS) este numita politic, ele functioneaza "cum vrea partidu" :P
   • 0 (0 voturi)    
    toate (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 13:39)

    utilizator_ [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

    agentiile trebuie desfiintate.
    toaca bani aiurea.
  • +2 (4 voturi)    
   ai (Vineri, 8 ianuarie 2021, 15:38)

   vizirul [utilizator] i-a raspuns lui utilizator_

   perfecta dreptate;acest ANRE ca si alte agentii au fost create pentru a le oferi locuri caldute celor care trebuiau rasplatiti cu o sinecura.Acest electrician semianalfabet trebuie urgent demis din functia de presedinte de agentie pentru incompetenta si haos creat pe piata libera.
  • -3 (3 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 ianuarie 2021, 16:37)

   [anonim] i-a raspuns lui utilizator_

   • 0 (2 voturi)    
    sigur se poate (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 13:38)

    utilizator_ [utilizator] i-a raspuns lui

    https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/PDF/?uri=CELEX:32019R0943&from=EN

    incepe cu capitolul II art 3, este in limba romana.

    Ministerul energiei trebuie sa faca reglementarea.
    Prin departament tehnic autorizat.
    ANRE nu este autoritate de reglementare, ci un organism creat formal care acopera tot felul de baieti destepti din energie.

    daca ai fost vreodata victima unui abuz sigur nu ai fost la ANRE sa vezi cam care e procedura, si cum s-a rezolvat.
    intra in site, de curiozitate si cauta sa vezi procedura prin care se rezolva abuzurile, daca o gasesti, sunt curios sa o vad si eu.

    asa, sa ne dam cu parerea e la liber...
 • -6 (16 voturi)    
  Dupa un an de guvernare galbena (Joi, 7 ianuarie 2021, 17:15)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  rezultatele sunt tot mai evidente
  • -1 (3 voturi)    
   eee... lasaaaati....! >: (Vineri, 8 ianuarie 2021, 2:32)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Ca NICI cu guvernarea dinainte nu era situatia mai breaza - as zice ca era chiar BINISOR mai rea! >:
   Practic, guvernarea "galbena" inca nici n-a reusit sa scape de toate sutele de mumii intepenite in scaune de pe vremea PSD!
 • +14 (20 voturi)    
  Astept ca seful ANRE sa fie tras la raspundere (Joi, 7 ianuarie 2021, 17:16)

  Laic [utilizator]

  Si sa plateasca pagubele cauzate cetatenilor. Iar PSD sa vina cu o explicatie pentru ca ala-i omul lor, nimeni nu sufla in partid fara sa stie seful, in speta Ciolacu.
  • +3 (9 voturi)    
   Numai Luat cu a.salt sediul kiselff 10 (Joi, 7 ianuarie 2021, 19:00)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Laic

   Altfel NU se Rezolva
 • +12 (16 voturi)    
  De ce să fie prețul cel mare pe facturi? (Joi, 7 ianuarie 2021, 17:24)

  nick24 [utilizator]

  “ Acest ordin ar urma să fie aprobat de ANRE pe 15 ianuarie, însă între timp a intervenit ministrul energiei, Virgil Popescu, cu altă idee. Să treacă, brusc, toți consumatorii din serviciul universal pe piața liberă, la același furnizor, pe prețul cel mai mic din ofertele sale. ”

  1) Virgil Popescu dă solutia cea mai bună pt consumatori.
  2) ANRE dă soltia cea mai bună pt băieții deștepti din energie.
  Electricianul cu facultate la particulari e tipic pesedist.
 • +12 (12 voturi)    
  Sa se aplice LEGEA !! (Joi, 7 ianuarie 2021, 17:36)

  Azra [utilizator]

  Pentru toate aceste ilegalitati, DNA-ul trebuie sesizat pentru a verifica modul in care ANRE a respectat prevederile legale in privinta atributiilor sale , in tot acest proces de liberalizare a pretului energiei electrice, pe parcursul anului 2020 si daca nu se constata acte de coruptie sau de trafic de influienta la nivelul conducereii acestei ANRE. TREBUIE APLICATA LEGEA, FARA EXCEPTIE, altfel nu suntem un stat de drept!Sunt 6 milioane de consumatori care sunt FURATI, fiind trecuți automat acum, fara a fi intrebati, din regim reglementat în serviciul universal,unde se vor duce acesti bani; daca consideram doar un leu lunar de fiecare consumator sunt 6.000.000 de lei lunar! si GUVERNUL NU GASESTE BANI PENTRU MARIREA ALOCATIILOR LA COPII!!
  Tin sa informez pe aceasta cale ca eu personal, am adresat o sesizare AVOCATULUI POPORULUI, la 29 decembrie 2020, in aceasta problema, cerandu-i sa se sesizeze si sa investigheze, potrivit competentelor sale legale, daca ANRE a respectat prevederile legale in acest proces de liberalizare a pretului energiei electrice si cum se explica prejudiciile pe care le vor suporta consumatorii , datorita lipsei de transparenta si infoarmare a lor de catre ANRE..Astept sa vad cum si daca AVOCATUL POPORULUI va da curs sesizarii mele sau se va alatura"corului tacerii"
  • +8 (12 voturi)    
   Renate Weber este pe factura (Joi, 7 ianuarie 2021, 19:01)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Azra

   p$D, potzi sa uitzi !
 • -3 (9 voturi)    
  ! (Joi, 7 ianuarie 2021, 19:30)

  tudorr [utilizator]

  Bravo baietilor pusi de psd/pnl!
 • +8 (10 voturi)    
  :))))))))) (Joi, 7 ianuarie 2021, 22:34)

  mihai576 [utilizator]

  Deci... Pentru Ioan Niculae se strângeau toți să dea hotărâri de guvern iar pentru întreaga populație nu e nimeni în stare să dea un ordin, hotărâre, ordonanța, ceva????
  Au premeditat-o rău pe asta... Stau acum și ma gandesc câtă reclama au făcut acum câțiva ani iar acum, pe final de an... NIMIC!!!!
  • -1 (5 voturi)    
   Te asteptai (Vineri, 8 ianuarie 2021, 5:46)

   Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui mihai576

   la altceva de la USR+ sau PNL?Ei ''sprijina'' doar initiayiva privata,ca de acolo colecteaza mai repede si mai mult.Prostimea poate sa rabde si sa lucreze pe salariul minim.
 • +2 (4 voturi)    
  Baietii destepti (Vineri, 8 ianuarie 2021, 6:01)

  consumator2 [utilizator]

  Astia rezista la orice guvernare!
  • +2 (2 voturi)    
   Stimate domn, (Vineri, 8 ianuarie 2021, 12:16)

   Rebecka [utilizator] i-a raspuns lui consumator2

   ,,astia´´au rezistat si inca rezista,dar se pune intrebarea:CAT si,mai ales,PANA CAND?Fiindca,cu ultima mare magarie,constat ca au,,rascolit rau musuroiul´´,adica consumatorul furat lunar..........
   O zi frumoasa va doresc!
 • +2 (2 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 ianuarie 2021, 13:32)

  [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   Care fakenews? (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 14:53)

   kelucho [utilizator] i-a raspuns lui

   ANRE a favorizat cu sau fără știință contextul actual în care 6 milioane (!!!) de consumatori sunt "pedepsiți" pentru faptul că băieții deștepți din energie s-au coalizat să "ofere" prețuri mai mari.

   De ce eu, ca și consumator sunt defavorizat pentru că n-am știut sau efectiv n-am reușit să semnez noi contracte? De ce mi se modifică contractul existent fără ca eu să pot reacționa? De ce nu am fost anunțat din timp? De ce eu care locuiesc într-un cătun din munte și nu știu folosi internetul sunt obligat să mă deplasez fizic la sediul furnizorului, pe timp de pandemie?

   Toate acestea fiind decizii luate dintr-un fotoliu cald plătit cu (13) mii de euro lunar. De ce nu-și dă demisia/e demis incompetentul director?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by