Consiliul de Administrație al Romgaz l-a revocat miercuri pe Constantin Adrian Volintiru din funcția de director general, încetând astfel și contractul de mandat încheiat între companie și acesta. Până la numirea unui nou director general, conducerea Romgaz este preluată temporar de către Daniel Corneliu Pena, care acum este director general adjunct.

Adrian Constatin VolintiruFoto: AGERPRES

La sfârșitul anului trecut, Romgaz a rămas fără constructor pentru centrala Iernut, fiind un eșec pentru companie.

Romgaz a anunțat pe 30 decembrie că renunță la prelungirea contractului care viza construirea centralei termoelectrice, pe gaze, de la Iernut. Acest contract, semnat în 2016, a fost controversat încă de la început, în condițiile în care firmele implicate nu prezentau încredere.

Contractul de 300 de milioane de euro pentru realizarea centralei electrice pe gaze de la Iernut, de 430 MW, a fost semnat în urmă cu patru ani cu asocierea formată din Duro Felguera şi Romelectro. În cursul anului trecut au apărut neînțelegeri cu constructorii, care voiau mai mulți bani, pe motiv că ar fi crescut costurile.

Citește

Romgaz se află în negocieri de mai multe luni pentru preluarea participației pe care Exxon o deține în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră. Până acum nu au apărut vești legate de vreo înțelegere.