Ministrul energiei cedează în fața ANRE în ceea ce privește liberalizarea, deși este "ușor nemulțumit" / Marii furnizori de energie nu vor fi obligați să ofere reduceri de prețuri

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Marţi, 19 ianuarie 2021, 12:07 Economie | Energie


Comparator preturi energie
Foto: ANRE
"Consumatorul trebuie să fie în centrul liberalizării, NU furnizorul, așa încât furnizorii trebuie să dea prețuri mai bune și să se bată pe acesta", a scris ministrul energiei Virgil Popescu pe contul său de Facebook. Pe de altă parte, ministrul vorbește despre varianta Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) privind discounturile ca fiind cea care va fi pusă în aplicare, nu cea propusă de Ministerul Energiei, ceea ce pune furnizorul în centrul liberalizării, nu consumatorul. Mai exact, ANRE propune ca marii furnizori să nu fie obligați să facă reduceri, așa cum cerea Ministerul Energiei, ci să le ofere dacă doresc. În aceste condiții, Ordinul ANRE nu are nicio valoare, ci pare a fi doar praf în ochii consumatorilor, în plin scandal al liberalizării.


CONTEXT Având în vedere haosul stârnit în urma unei gestionări dezastruoase a liberalizării de către ANRE, Ministrul Energiei făcuse un proiect de OUG care prevedea că furnizorii de ultimă instanță (ENEL, Electrica, CEZ, E.ON) sunt obligați să ofere reduceri de prețuri consumatorilor casnici care au fost trecuți automat, la 1 ianuarie 2021, în serviciul universal, la prețuri mult mai mari decât cele din ofertele concurențiale. Mai exact, propunea ca reducerea să reprezinte diferența dintre prețul de serviciu universal și cel dintr-un contract concurențial, cu valoarea cea mai mică dintre toate ofertele valabile la 1 ianuarie 2021.

Inițial, ministrul energiei propusese ca toți consumatorii aflați acum în serviciul universal să fie trecuți de către furnizorii de ultimă instanță în regim concurențial, pe oferta cea mai mică. Această variantă a picat rapid.

Însă, în același timp, ANRE a venit cu un proiect de Ordin, pe care l-a și pus în dezbatere publică săptămâna trecută, care prevede că acești furnizori oferă discounturi dacă vor.

Până la urmă se merge pe varianta ANRE, deși Ministerul Energiei ar fi putut să impună prin OUG obligația, iar reglementatorul să se supună deciziei. Pentru un astfel de OUG, Ministerul Energiei ar fi avut și acceptul Consiliului Concurenței.

Virgil Popescu susține că este "ușor nemulțumit" de varianta ANRE. "Mi-aș fi dorit ca în Ordin să scrie că furnizorii au obligația să ofere prețul concurențial cel mai mic clientului din portofoliul său. Că putea să fie prețul cel mai mic oferit cu obligație de preț de serviciu universal cu discount obligatoriu, ca să ajungem la prețul concurențial, sau prețul concurențial, ar fi fost mai explicit", a scris ministrul pe Facebook.

Acesta spune despre acest Ordin al ANRE că "a prelungit perioada de schimbare a contractelor de la 30 la 180 de zile, șase luni, până pe 30 iunie, și a mai adăugat un lucru: se trece toată lumea în piața serviciului universal, dar furnizorii pot acorda discount la prețul concurențial, adică factura să fie mai mică lună de lună, indiferent dacă clientul încheie contract cu el, se mută sau nu".Reclamă gratuită pentru marii furnizori, prin autorități
Este un ordin care nu schimbă mare lucru în ceea ce privește liberalizarea și nici nu ajută prea mult consumatorul. În primul rând, contractele pot fi schimbate oricând, nu în 30 de zile sau 180. Pur și simplu oricând dorește consumatorul. În al doilea rând, nu este nevoie de ordin care să permită furnizorului să ofere discounturi. Reduceri de prețuri pot fi acordate oricând, nimic nu-i împiedică pe furnizori să facă acest lucru chiar și acum, fără ordin. În al treilea rând, în cazul unor furnizori, precum Electrica și E.ON, discountul ar fi nesemnificativ, deoarece diferența dintre prețul de serviciu universal și cel al ofertei concurențiale este foarte mică.

Ordinul nu ar face decât creeze o impresie falsă pe piață că acești furnizori oferă reduceri în avantajul consumatorilor, ceea ce ar fi, de fapt, un fel de reclamă gratuită făcută prin intermediul autorităților.

"Am discutat cu ANRE-ul și a spus că a discutat cu toți cei patru furnizori și s-au angajat benevol să iasă public cu comunicate că vor acorda acest discount tuturor (n.a. adică, reclamă gratuită prin intermediul comunicatelor). Dacă asta se va întâmpla, atunci lucrurile sunt normale", a mai scris ministrul energiei.

Prin aceste așa-zise reduceri prevăzute în legislație, furnizorii de ultimă instanță ar putea fi puși în avantaj concurențial față de ceilalți furnizori. Se va induce consumatorului ideea că rămânerea la furnizorii de ultimă instanță ar însemna facturi mai mici, chiar dacă nu asta va fi realitatea. Acele reduceri pot fi chiar mai puțin avantajoase decât prețul oferit de alt furnizor. De exemplu, pentru un consum de 100 kWh/ lună în serviciul universal, diferența de preț ar fi de până în 2 lei în cazul Electrica și de 0,5 lei în cazul E.ON. Oferte cu valori mult mai mici față de serviciul universal sunt la Enel, însă acestea se adresează unui număr limitat de clienți, celor care vin de la alți furnizori. Oferta nu este valabilă pentru consumatorii din propriul portofoliu care sunt deja în concurențial și care plătesc facturi mai mari.

Unii consumatori casnici se aflau încă din 2018 în piața liberă. Și pentru aceștia ar fi indicat să verifice dacă nu cumva ofertele actuale nu sunt mai rentabile decât contractele în vigoare. De exemplu, clienții Enel ar putea constata că vechile contracte concurențiale sunt mult mai costisitoare decât dacă ar încheia unul nou. Astfel, acești consumatori aflați deja pe piața liberă ar putea plăti mai puțin dacă ar încheia noi contracte.

Astfel, până la urmă pentru un consumator din serviciul universal cea mai bună variantă rămâne în continuare semnarea unui contract concurențial, fie cu actualul furnizor, fie cu altul care are oferte mult mai bine. Încheierea unui contract cu un alt furnizor ar putea fi mai avantajoasă decât varianta primirii unei reduceri în serviciul universal. Ar putea fi o diferență chiar de 10 lei pentru un consum de 100 kWh/ lună.

Acești mari furnizori au moștenit portofoliile cu milioane clienți, odată cu privatizarea distribuțiilor. Adică, nu au primit de-a gata portofoliile de clienți, fără să depună eforturi precum furnizorii mai noi pe piață.


Informarea consumatorilor ar fi trebuit făcută cu mult timp înainte ca aceasta să aibă loc. Și până acum ar fi putut ANRE să se implice dacă ar fi dorit, mai ales că unul dintre rolurile sale stabilite de lege este de informare și protecție a consumatorilor. Nu s-a întâmplat acest lucru. Dimpotrivă, a refuzat până în ultimele zile din 2020 să comunice pe acest subiect. De asemenea, comparatorul de prețuri a fost actualizat cu câteva zile înainte de liberalizare, până atunci fiind inutil. Ba, mai mult, a favorizat marii furnizori prin faptul că nu le-a impus să informeze eficient clienții că urmează să aibă loc o liberalizare, iar că cei care nu încheie contracte pe piața liberă vor rămâne în regim de serviciu universal, la prețuri mult mai mari decât cele din zona concurențială.

Legat de ce ar fi trebuit să facă ANRE, abia pe 7 ianuarie, a deschis un call-center pentru persoanele care doresc informații despre liberalizare.

Orice ordin emis de ANRE în privința liberalizării pare a fi scris în favoarea furnizorilor de ultimă instanță. De altfel, un proiect de ordin, a fost elaborat cu aceștia la masă, în întâlniri ascunse de alte părți interesate. Doar cu ei, nu și cu reprezentanții altor furnizori sau cu cei ai consumatorilor. Este vorba despre proiectul care prevdea o compensație dintre prețul serviciului universal și cel de pe piața liberă, doar cu condiția să închei contract până în 31 martie, cu furnizorul de ultimă instanță la care te afli. Acel proiect s-a transformat în actualul proiect care prevede acordarea de reduceri comerciale până la sfârșitul lui iunie.

În ciuda acestui haos și a faptului că întregul proces de liberalizare a fost gestionat prost, niciun înalt reprezentant la nivel politic nu cere tragerea la răspundere a ANRE: nici premierul Florin Cîțu, nici ministrul Energiei, nici președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban, nici președintele Senatului Anca Dragu. Niciunul dintre aceștia nu a criticat situația în care au ajuns milioane de consumatori casnici din cauza unei reglementari dezastruoase.


ANRE- instituție condusă de un fost sindicalist care controla afaceri cu contoareANRE are o conducere complet politizată, fapt care ar putea fi explicația ineficienței sale. Actualul președinte, Dumitru Chiriță, nu s-a remarcat cu nimic deosebit în timpul mandatului său, pe care îl deține din octombrie 2017. Acum, în mandatul său, un eveniment deosebit cum este liberalizarea este gestionat dezastruos.

Dumitru Chiriță este plătit pentru efortul de a fi președinte al ANRE cu peste 56 mii lei/ lună, unul dintre cele mai mari salarii din România.

Înainte de a ajunge pe această funcție a fost deputat PSD. Era deja la al patrulea mandat.

Chiriță și-a început cariera în 1981 ca electrician. Ulterior, a studiat dreptul la Universitatea Nicolae Titulescu, însă nu se știe în ce perioadă. Înainte de a ajunge deputat, a fost vicepreședintele Blocului Național Sindical. În perioada 1990-2000 a fost președintele Federației Nationale a Sindicatelor din Electricitate "Univers", iar în perioada 1990-2011 președintele Sindicatului Liber Independent "Energia".

În 2011, România Curată scria că Dumitru Chirita era acționar al SC Sindserv SA, societate controlată de Federația Energia Mileniului III, care se ocupa de citirea contoarelor de energie electrică și care beneficia de contracte bănoase din partea Electrica SA. "Deputatul PSD este considerat 'creierul' întregii afaceri derulate prin cele două societăți. Era acționar minoritar la Sindserv, președinte al Sindicatului Liber Independent Energia București, care deține acțiuni la firmă, președinte executiv al Federației Univers, un alt acționar al companiei și fost membru în Consiliul de Administrație al SC Electrica SA", scria România Curată.

Mandatul lui Chiriță este pe cinci ani. Adică mai are doi ani de mandat. Conducerea ANRE este numită de către Parlament.


Pentru mai multe amănunte, citește pe aceeași temă și


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

44496 vizualizari

 • -14 (34 voturi)    
  Aveti (Marţi, 19 ianuarie 2021, 12:11)

  PetricaGhezea [utilizator]

  ce ati votat.

  Sa nu va aud.
  • +12 (24 voturi)    
   sezi bland (Marţi, 19 ianuarie 2021, 13:01)

   fl0rin [utilizator] i-a raspuns lui PetricaGhezea

   suntem foarte ok cu faptul ca nu avem ce ai votat tu.
   • -1 (15 voturi)    
    hehe (Marţi, 19 ianuarie 2021, 13:56)

    transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui fl0rin

    El nici nu are drept de vot decat in Rusia... Sunt ingroziti saracii rusi, dupa 100 de ani de marxism, bolsevism, neomarxism, etc. de orice inseamna cinste, munca, liberalism, libertate, democratie.
  • +4 (6 voturi)    
   Digi24 prezinta aceiasi stire ca o veste buna (Marţi, 19 ianuarie 2021, 14:18)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui PetricaGhezea

   totusi, Guvernul si Parlamentul unde PNL are majoritate controleaza ANRE sau ANRE controleaza guvernantii din Romania?

   ANRE e condus de un PSD-ist, nu inteleg de ce in Parlament nu se intampla nimic
 • +25 (35 voturi)    
  Ministrul energiei. (Marţi, 19 ianuarie 2021, 12:22)

  atc [utilizator]

  Remarcabila fermitatea ministrului: una spune, alta face! Ca, doar de-aia e platit din bani publici: sa sprijine sarmanele companii private din energie.
  • +25 (35 voturi)    
   A lucrat ca la carte (Marţi, 19 ianuarie 2021, 12:35)

   luciannn [utilizator] i-a raspuns lui atc

   Asa se face peste tot.

   Pasul 1.
   - Politicianul vine cu o idee benefica populatiei menita sa sperie unele companii mari. Se numeste chemarea companiilor la Guvern cu ploconul.

   Pasul 2.
   - Reprezentantii companiilor vin in audienta sa "clarifice" situatia.

   Pasul 3.
   - Guvernul isi retrage propunerea in urma discutiilor si ramane un pic "dezamagit" ca nu a putut face mai mult pentru populatie, indulcindu-se totusi cu gandul la ploconul primit de partid si la felia lui de "tort"...
   • +7 (11 voturi)    
    ministrul energiei (Marţi, 19 ianuarie 2021, 13:57)

    atc [utilizator] i-a raspuns lui luciannn

    Excelent!
    In aceeasi nota, va propun Pasul 4: Cei cca. 6 mil. abonati punem mana de la mana si, cu un Euro de caciula strangem de-un plocon mai mare, care sa-l indestuleze. Sau, poate, cate un vot?
   • -2 (6 voturi)    
    EXACT! (Marţi, 19 ianuarie 2021, 15:41)

    Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui luciannn

    Avem deja o guvernare care ne duce la catastrofa!Nu numai ''liberalizarea este gestionata DEZASTROS''.Tara este guvernata in lipsa de respect fata de cetatean;poporul e bun sa lucreze cat mai mult pe bani cat mai putini.Chiar si pensionarii sa mearga la munca pana crapa.Bine ,nu se pun boacterii si securistii, care au si pensie si salariu la 45 ani.Cine vrea sa lucreze pentru ei,sa ramana in Romania.
  • +21 (25 voturi)    
   Mda (Marţi, 19 ianuarie 2021, 12:38)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui atc

   D-aia nu am votat PNL... eu nu vreau sa zic ca e mana-n mana cu ei sau PSD = PNL. Nu zic asta pentru ca dovezile confirma constant asta.

   PNL poate a uitat ca a fost, totusi, votat de cetateni, iar acest partid trebuie sa fie in slujba cetatenilor.
  • 0 (4 voturi)    
   Era previzibil (Marţi, 19 ianuarie 2021, 15:05)

   unins [utilizator] i-a raspuns lui atc

   si nu este pentru prima data cand PNL are grija de donatorii sai. Cand au venit la guvernare in dec. 2019- prima grija a fost, PRIN GUVERNUL PNL, SA PLATESASCA FACTURILE LA ENERGIE A MULTINATIONALELOR ( 330 de milioane de euro pentru a plăti o electricitate mai ieftină, fondurile provenind din comercializarea certificatelor de emisie C02) De mentionat că marii consumatori de energie beneficiază deja de o scutire la achiziția de Certificate Verzi, sumă pe care cetățenii și micii consumatori o plătesc în factură !(https://www.cotidianul.ro/statul-plateste-factura-la-energie-a-multinationalelor/) PNL => partid antiromanesc!
 • +15 (21 voturi)    
  V-am pupat pe portofel (Marţi, 19 ianuarie 2021, 12:22)

  Zummm [utilizator]

  Hai La multi ani si un nou an MAI BUNA :))) Sa traiti bine vorba inteleptului
 • +7 (15 voturi)    
  No balls! (Marţi, 19 ianuarie 2021, 12:58)

  ..13 [utilizator]

  .

  PS
  merita facuta o investigatie la conii ministri ei ce fel de abonament la energie au??? Acum zic ca merita sa cercetam putin ca parca prea moale au lasat ei batista pe tambal.

  PPS
  numai gura este de ei.
  Auzi matale cata bunavointa are ENEL a prelungit campania cu inca o luna, una luna, fata de data limita 31.12 2020. SA dau cu Zeii in ei sau nu???? Mama lor de escroci.

  PPPS
  daca puteti luati un interviu cu zeii care decid de la ENEL - pozitie dominanta pe piata - sa stim si noi de ce au crescut preturile acusica... Just curiosity - many thanks!
  • +3 (3 voturi)    
   a prelungit pe buzunarul nostru (Marţi, 19 ianuarie 2021, 15:41)

   AM1981 [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   OUG (Guvern): furnizorul ESTE OBLIGAT sa faca un discount de la oferta serviciului universal...

   ordinul ANRE: furnizorul POATE sa facă un discount. de la oferta serviciului universal...

   Adică tu tot vei fi trecut la oferta furnizorului actual pe tariful universal (pana schimbi) si daca vrea el (Electrica, Enel, Eon, CEZ) sa iti ofere discount esti salvat daca nu...înjuri pe președintele ANRE si partidul care l-a pus acolo.
   • +2 (2 voturi)    
    perfect adevarat (Marţi, 19 ianuarie 2021, 20:05)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui AM1981

    Cu adevarat piata concurentiala, servicii de mare clasa...

    zic ca dupa ce se ajunge la pretul pietei libere sa vina si guvernul cumva sa taxeze si uite tot asa sa o tina pana punem mana de la mana si dam cu totii de pamant.

    Nu tine numai de PNL ci si de USR si PLUS - oare ce zic dumnealor cu totii???
 • +7 (11 voturi)    
  Nu inteleg (Marţi, 19 ianuarie 2021, 13:27)

  glup [utilizator]

  Nu am inteles de ca a cazut aceasta varianta:

  Inițial, ministrul energiei propusese ca toți consumatorii aflați acum în serviciul universal să fie trecuți de către furnizorii de ultimă instanță în regim concurențial, pe oferta cea mai mică. Această variantă a picat rapid.
 • +11 (13 voturi)    
  Solitii. (Marţi, 19 ianuarie 2021, 13:33)

  Azra [utilizator]

  Trebuie sesizate oficial in aceasta problema si :Avocatul Poporului, precum si Consiliul concurentei, intrucat prin inactiunea sau modul necorespunzator in care ANRE a gestionat liberalizarea pietei energiei electrice se aduce pe de o parte un prejudiciu imens la peste 6 milioane de consumatori, iar pe de alta parte sunt incalcate , in consecinta toate regulile concurentei de piata, intr-o piata liberalizata.Eu ma intreb de ce ceilalti furnizori concurentiali din piata nu au sesizat deja Consiliul Concurentei despre aceste grave incalcari de catre ANRE a regulilor concurentei intr-o piata liberalizata si de favorizare deliberata a unor furnizori la pretul serviciului universal actrual , in ndetrimentul tuturor ceorlalti furnizori concurentiali??
  Acesta este si rostul pentru care au foist create asemenea organisme in cadrul structurilor institutionale ale statului si ele trebuie sesizate in primul rand cand se incalca regulile sau legile din domenii care privesc protectia consumatorilor si concurenta.
  • +5 (7 voturi)    
   păi,maimuța de la avp (Marţi, 19 ianuarie 2021, 15:02)

   Fu Thien Zbang [utilizator] i-a raspuns lui Azra

   de ce nu se autosesizeaă?
  • +7 (11 voturi)    
   e simplu! (Marţi, 19 ianuarie 2021, 15:14)

   Fu Thien Zbang [utilizator] i-a raspuns lui Azra

   se cheamă CARTEL!!
   exact așa se face la prețul de carburant ,la pompă!
   TOȚI marii furnizori la pompă,scumpesc (mult mai des decât ieftinesc) carburantul în aceeași zi( de câteva ori) cu minime diferențe!instalați peco online!!
   chirițoiu știe asta dar se scarpină...pe dos,cu mâna dreaptă la urechea stângă!
   nu mai spun de perversitatea ministrului de resort!
   e fără putere,prins în caracatița prețurilor mafiote și a influențelor transpartinice,nu contează de la ce partid este!
   ajuns pe funcție e doar un alt păcălici fără putere dar, mai ales nu e susținut nici de partidul său,care se crede no1!
   • 0 (2 voturi)    
    din cartel doar cu (Marţi, 19 ianuarie 2021, 20:07)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Fu Thien Zbang

    Protectia Consumatorului mai iesim, daca iesim!
 • +11 (19 voturi)    
  ofertele sunt praf! (Marţi, 19 ianuarie 2021, 13:38)

  Dedalus [utilizator]

  Asta e problema: ofertele concurentiale sunt de neinteles de catre un consumator casnic.

  Nu contin nici conditii tehnice si nici contractuale.

  Solicitantii nu primesc un model de contract.

  Nu este descrisa modalitatea de citire si incasare.

  Nu sunt date despre penalitati.

  Nu este descrisa modalitatea si penalizarea la denuntarea inainte de termen.

  Sunt oferte incomplete, confuze, de neinteles.

  ===

  Macar de atata lucru s-ar fi putut ocupa ANRE: de un model de oferta cu explicatii.

  Daca nu a facut macar atata lucru, de ce cetatenii Romaniei platesc ditamai institutia (ANRE)?! S-o desfiintam.

  Apoi aflam ca Ministerul Energiei se ocupa de ... discutii fara finalitate! Altii platiti degeaba.

  ME si ANRE ar trebui pur si simplu desfiintate.

  Ca Reglementator national ar fi suficienta o agentie cu 5 posturi.

  De ME nu este nevoie. Parca PSD era cel care infiinta ministere doar pentru posturi? Si se mai mira PNL ca a iesit pe locul 2 la alegeri! La alegerile urmatoare se va duce dupa PMP si Pro-Romania.
  • +2 (4 voturi)    
   Sa te auda Dumnezeu! (Marţi, 19 ianuarie 2021, 15:44)

   Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   Asa sa fie!
 • +6 (8 voturi)    
  Ministrul energiei papagal veritabil (Marţi, 19 ianuarie 2021, 14:42)

  middle_brick [utilizator]

  De ce nu își da demisia stimabilul ministru, la tv era foarte ferm și bătăios, drepturile consumatorului vor prima și le vom proteja...asta pana l-au luat pe papagal mafioții ăștia de la ANRE la șuturi și i-au arătat cine-i sefu' pa energie.
 • +6 (8 voturi)    
  Energia este cartea cea mare... (Marţi, 19 ianuarie 2021, 14:48)

  Tutea [utilizator]

  ... pentru care s-au luptat cu disperare liberalii, la alcătuirea guvernului Câțu! Ați uitat de marile țepe date României de PNL, în toți anii scurși de la momentul decembrie 89? Băieții deștepți din energie sunt, în majoritatea lor, legați de acest partid - PNL. Vosganian, Tăriceanu, Patriciu, Relu Fenechiu etc. sunt doar câteva nume de politicieni care și-au construit averi fabuloase din energie. Aia luată pe nimic de la statul român și vândută la extern sau către iobagii români. Cei care-i votează cu două mâini, ca și pe ceilalți profitori din piața de profil, respectivi colegii lor din PSD. Cum să nu profiți de credulitatea unui popor care se extaziază la discursurile unor politicieni vicleni precum Rareș Bogdan, Roman, Turcan etc.?
  • +2 (6 voturi)    
   Disperare este la unii. (Marţi, 19 ianuarie 2021, 15:51)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Tutea

   Vor să intre pe piața de furnizare de energie și sunt disperați că românii nu sunt fraieri să stea la coadă la ușa lor,pentru a le oferi o șansă de câștig facil.Nu politicienii fac brambureala,ci noii furnizori care au pus media să dea informații controversate,penbtru ai determina pe oameni să meargă către noii furnizori.Exprimarea//marii furnizori nu pot fi obligați//este făcută cu scepsis.Dar,micii furnizori,noii apăruți pe piață,pot fi obligați?Nu.Atunci de ce este transmis acest mesaj?
  • +1 (1 vot)    
   Cine se ''extaziaza'' (Marţi, 19 ianuarie 2021, 16:12)

   Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui Tutea

   de discursul lui Turcan este dus cu capul rau de tot.Cred ca ai vrut sa zici: se ingrozeste!
 • +4 (4 voturi)    
  baieti, este clar (Marţi, 19 ianuarie 2021, 20:13)

  ..13 [utilizator]

  Subiectul asta ne incalzeste la maxim -

  acum cu frigul de afara si cu nebunia/nepasarea de la ANRE +ME se poate pune de o miscare care sa ne invioreze pe noi dar mai ales pe ei, cei de la butoane.

  Nu ma asteptam asa de vreme sa ne apuce iarasi!
 • 0 (0 voturi)    
  Un fleac... (Miercuri, 20 ianuarie 2021, 19:14)

  sitizan [utilizator]

  L-au linistit.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by