Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, un proiect de act normativ care este o completare la ce a fost adoptat săptămâna trecută pentru sprijinirea minerilor din Valea Jiului, a anunțat premierul Florin Cîțu. Acesta spune că suma totală pe care o vor primi minerii este de 11 milioane de lei.

Mineri Valea JiuluiFoto: Captura

"Ştiţi foarte bine că minerii au primit anul trecut salariile, dar nu au primit acea suplimentare, tichete şi alte sporuri, care erau reglementate prin contractul colectiv de muncă. Pentru că este o companie în insolvenţă, a trebuit să facem o hotărâre de guvern separată şi să găsim o sursă", a spus Cîțu. Acesta a precizat că actul normativ va fi publicat rapid în Monitorul Oficial, "în următoarele minute", pentru ca banii să ajungă cât mai repede la mineri.

Premierul a spus că tot ce a fost cerut a fost completat, nu este nicio diferenţă între suma pe care au justificat-o şi ceea ce va fi în hotărârea de Guvern.

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat un proiect de OUG pentru modificarea Legii 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale pentru a putea include și companiile aflate în insolvență, cum este acum cazul celor de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH). În acest fel va putea fi asigurată plata salariilor pentru următoarele 3 luni, fiind o soluție pe termen scurt.