​Temperatura optimă pentru sănătatea corpului este de 19 grade, susține directorul general al Engie România, Eric Stab. Acesta consideră că reducerea temperaturii în casă iarna de la 23 la 21 de grade ar însemna o economie de 15% din energia consumată. Eric Stab afirmă că românii consideră că temperatura optimă în timpul iernii, în casă, este de 23 de grade, în timp ce la nivel european, consumatorii spun că temperatura optimă este de 21 de grade.

Eric StabFoto: Agerpres

"Un sondaj a relevat faptul că temperatura pe care o simt optimă consumatorii români în timpul iernii este de 23 de grade Celsius. Sondaje similare au fost făcute în Europa şi temperatura medie aşteptată la consumatorii de acolo este de 21 de grade. Se spune că temperatura optimă pentru sănătatea corpului este de 19 grade. Să fiu sincer, nici eu nu am 19 grade, însă dacă românii ar reduce temperatura iarna de la 23 la 21 de grade, cât este media europeană, doar făcând asta ar economisi 15% din energia consumată iarna", a declarat Eric Stab, potrivit Agerpes, la lansarea EFdeN Sustainable City.

Eric Stab a fost întrebat de jurnalişti de ce preţul gazelor va creşte cu aproximativ 25% de la 1 iulie.

"Ce s-a întâmplat în ultima vreme cu preţurile la energie? În prima parte a perioadei de pandemie, preţurile angro la gaze şi electricitate au scăzut semnificativ. Apoi, în ultima vreme, ceea ce vedem este o creştere abruptă a preţurilor pentru gaze şi electricitate, atât în România, cât şi în restul lumii. Nu este valabil doar pentru energie, ci pentru toate mărfurile în general, mă refer la cupru, fier, multe mărfuri", a spus șeful Engie.

Potrivit acestuia, consumatorii trebuie să acorde mai multă atenţie eficienței energetice. El s-a referit la tehnologii noi, care au un consum redus de energie.

Stab a precizat că este o piaţă complet liberalizată, iar oamenii îşi pot alege orice furnizor doresc.

"Încurajăm oamenii să iasă la shopping, să caute oferta care li se potriveşte cel mai bine. Preţul este important, dar nu este singurul criteriu la care trebuie să ne uităm, foarte importantă este şi calitatea serviciului", a mai afirmat Stab.