"Dacian Cioloș poate ar fi bine să-i ceară demisia și domnului Macron, că și acolo prețurile sunt mari. Eu nu mai comentez declarațiile domnului Cioloș de mult timp.", a declarat marți ministrul Energiei, Virgil Popescu, la finalul ședinței de Guvern. Reacția vine după ce președintele USR, Dacian Cioloș, a spus astăzi că ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu mai poate rămâne în funcţie după ”atâtea bâlbe şi atâtea greşeli, cu efecte devastatoare asupra veniturilor cetăţenilor”.

HotNews.roFoto: Hotnews

”În criza facturilor mărite, nu cred că cineva îşi mai închipuie că ministrul Virgil Popescu mai poate rămâne în funcţie după atâtea bâlbe şi atâtea greşeli, cu efecte devastatoare asupra veniturilor cetăţenilor”, a spus preşedintele USR, arătând că ministrul promitea de luni de zile că problemele vor fi rezolvate şi făcea pe eroul Dartagnan care se bate cu companiile care măresc facturile”, a declarat marți Dacian Cioloș, citat de News.ro.

Dacian Cioloş a spus că facturile mărite există. ”E nevoie de o decizie simplă, cel şi cei care au greşit trebuie să plătească şi ne aşteptăm ca actuala coaliţie să vină, de data asta, cu măsuri cu impact direct asupra reducerii facturilor”, a precizat liderul USR, arătând că USR a propus încă din toamnă reducerea TVA de la 19% la 5% pentru o perioadă determinată şi eliminarea accizei pe energia electrică şi exceptarea de la plată a certificatului verde temporar.