În urma controalelor făcute săptămîna trecută la furnizorii de energie au fost descoperite peste 450.000 de facturi greşite la energie electrică, iar toate facturile eronate vor fi refăcute, a declarat miercuri secretarul de stat în Ministerul Energiei Dan Dragoş Drăgan.

Foto:

Secretarul de stat a spus, la începutul ședinței Guvernului, că în urma controalelor făcute săptămâna trecută la toţi furnizorii de energie electrică şi gaze naturale, au fost descoperite 89.195 de facturi greşite (n.a. la gaze naturale). În ceea ce privește energia electrică, au fost identificate peste 450.000 de facturi greşite.

  • "În urma acestor controale desfasurate de ANPC s-a identificat nerespectarea clauzelor contractuale și aplicarea neadecvată a Ordonanței 118/2021, dispunându-se refacerea acestor facturi întocmite greșit. Procesul este în desfășurare, au fost peste jumatate din aceste facturi de la energie electrică refăcute si urmeaza să avem noile date de la sfârsitul săptămânii în care sperăm să atingem targetul de refacere a facturilor intocmite gresit initial de furnizorii de energie si gaze", a declarat secretarul de stat.

El a mai spus că prin noua Ordonanță care prevede prețurile plafonate la energie și gaze s-a urmărit ca impactul asupra sistemelor informatice folosite de furnizori să fie minim. Pentru a fi preîntâmpinate alte probleme, toți furnizorii au fost invitați săptămâna viitoare la Ministerul Energiei pentru discuții.

Începând cu 1 februarie a intrat în vigoare OUG nr. 3/ 2022 care cuprinde noile măsuri privind compensarea facturilor la energie. Schema de sprijin rămâne valabilă până la 31 martie 2022 și vizează plata facturilor la energie și gaze atât pentru persoanele fizice, cât și pentru companii.