Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a infirmat luni ipoteza schimbării unui ministru. "Schimbarea unui ministru este și rămâne responsabilitatea Prim-ministrului, nefiind pus în discuție un astfel de subiect.", a transmis Dan Cărbunaru. Reacția vine după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a dat de înțeles duminică seara că ministrul Energiei, Virgil Popescu, ar trebui demis pentru problemele apărute pe piața energiei electrice și a gazelor naturale.

Virgil PopescuFoto: Guvern

„Cel care face prima evaluare a miniştrilor este primul-ministru. Eu nu pot să îi cer evidenţe domnului prim-ministru Nicolae Ciucă. Este un om cât se poate de înţelept şi responsabil. Nu am discutat cu dl. prim-ministru niciodată despre demiterea lui Virgil Popescu. Stau de vorbă de câte ori este nevoie, destul de des, cu dl. prim-ministru, ne sfătuim și vorbim care sunt prioritățile și-n zona executivă, și legislativă”, a precizat Marcel Ciolacu, duminică seara, la Digi24.

În contextul discuției despre scumpirile la energie, Marcel Ciolacu a ținut să precizeze că ANRE-ul (instituția unde a fost numit în conducere Alexandru Stănescu, fratele lui Paul Stănescu (PSD), o propunere ce a stârnit controverse la momentul respectiv) nu mai are competențe legale în zona de reglementare a prețurilor nici la gaze, nici la energie, ca urmare a unei ordonanțe de urgență date de fostul premier Ludovic Orban.

„Am văzut și ce a anunțat Banca Națională și a făcut și o caracterizare a acestei liberalizări haotice a energiei, care, îmi pare foarte rău, este responsabilitatea celor doi ani de guvernare de dreapta și acolo a fost un lanț întreg de greșeli și de abordări, poate i-a luat și prin surprindere, dar de obicei, când guvernezi, trebuie să fii conștient și pentru neprevăzutele care pot apărea”, a spus Marcel Ciolacu.