Guvernul va avea o nouă ședință joi, iar principalul punct pe agendă va fi adoptarea unei ordonanțe de Guvern privind modificarea elementelor de referință pentru compensarea prețurilor la energie, a anunțat miercuri premierul Nicolae Ciucă.

Factura la energieFoto: Agerpres
  • „Așa cum am dispus astăzi, urmează să primesc planul de iarnă de la Ministerul Energiei și desigur mâine în Comitetul interministerial să avem elementele de analiză și desigur concluziile analizei privind întreg procesul prin care vom aduce modificări la Ordonanța de Urgență prin care compensăm prețurile la energie.”, a declarat la începutul ședinței de Guvern de miercuri premierul.

Virgil Popescu, despre stocurile de gaze: Ne-am apropiat de 73%

fMinistrul Energiei, Virgil Popescu a spus că planul de măsuri pentru iarnă este deja finalizat și va fi transmis la Cancelarie, iar premierul a anunțat că acest plan va fi adoptat prin HG săptămâna viitoare.

Referindu-se la modificările care vor fi aduse joi Ordonanței de urgență privind prețurile la energie, Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus că împreună cu Ministerul de Finanțe și ANRE urmează să finalizeze „problema acelei impozitării pe tot lanțul de producție și comercializare a energiei electrice”, iar forma finală va fi prezentată mâine în Comitetul interministerial.

Virgil Popescu a atins și problema stocurilor de gaze naturale.

  • „Ne-am apropiat de 73%, avem peste 2,280 de miliarde de metri cubi în depozite. Dacă nu mă înșel, cifra pe care ne-am asumat-o și pe care trebuie să o raportăm mâine 1 septembrie la Comisia Europeană era de 57%. Deci a fost un ritm accelerat de înmagazinare a gazelor în depozite în așa fel încât să depășim ținta de minim 80% grad de umplere a depozitelor.”, a spus ministrul Energiei.