Premierul Nicolae Ciucă a cerut miercuri miniștrilor să vină cu planuri de măsuri de reducere a risipei de energie electrică la nivelul instituțiilor statului. Măsurile ar trebui prezentate în ședința de Guvern de peste 2 săptămâni. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat și un exemplu de măsură care ar putea fi luată.

Reducerea risipei de energieFoto: Volgariver / Dreamstime.com
  • „La noi în România lucrurile se pot face... cred că avem o marjă de manevră mult mai mare decât celelalte state. Cred că la noi atât in zona casnică cât și non casnică, instituții publice cred că este loc de exemplu de schimbarea corpurilor de iluminat care nu sunt eficiente cu corpuri eficiente de iluminat, ceea ce e posibil ca în alte state membre acest lucru să fie făcut deja. Avem posibilități de a...”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, referitor la propunerile Comisiei Europene de reducere a risipei de energie electrică.

În replică, premierul Ciucă a cerut ca aceste posibilități să se concretizeze în măsuri la nivelul fiecarui minister, care să fie prezentate la ședinta de Guvern de peste 2 săptămâni.

  • „Fiecare minister să-și ia măsuri astfel încât să fim un exemplu în privința reducerii risipei la nivelul instituțiilor statului.”, a spus premierul.

Sursa foto: Dreamstime.com