​Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din țară, la care statul are 70% din acțiuni, vrea să implementeze un program de reducere a consumului de electricitate și a lansat vineri o licitație pentru achiziția de proiectoare și aplice LED, care vor înlocui produsele defecte.

RomgazFoto: Romgaz
  • „Proiectoarele si aplicele LED contribuie la un consum redus de electricitate, cu până la 80% costuri mai mici decât vechile tipuri de proiectoare (LVM lămpi cu vapor de mercur)”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Licitația vizează semnarea unui acord cadru, iar valoarea totală estimată a contractului este de 245.000 de lei (fără TVA).

Contractul este împărțit în 2 loturi: primul vizează achiziția a maxim 275 de proiectoare LED, iar al doilea - maxim 180 de aplice LED.

Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 31 octombrie 2022. În aceeași zi va avea loc și ședința de deschidere a ofertelor.

Guvernul vrea să demareze un program "Rabla" pentru becuri

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat vineri, 16 septembrie, că la nivelul Coaliției s-a decis ca Ministerul Mediului să demareze un program tip „rabla” de înlocuire a becurilor cu filament cu cele pe LED, care au un consum mai redus.

Ciucă a cerut miniștrilor să vină cu planuri de măsuri de reducere a consumului de energie electrică în instituțiile statului și a spus că una dintre decizii la nivelul Guvernului a fost ca iluminatul mural să fie oprit la ora 12 noaptea.