Facturile la energie vin cu întârziere și la Palatul Victoria, nu doar la gospodăriile românilor. La Guvern spre exemplu, deși suntem în luna noiembrie, ultima factură la energie venită este pentru luna august, a spus miercuri Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului care a prezentat ce economii s-au făcut în primele 8 luni.

Palatul VictoriaFoto: Agerpres
  • „Premierul Nicolae Ciucă a făcut un apel și către angajații Guvernului, dar și către ministerele din cadrul Guvernului să facă economie la energia electrică. În privința Palatului Victoria, au fost reduceri semnificative, cel puțin potrivit facturilor venite până acum, și mă refer la cele care acoperă inclusiv luna august.
  • Există economii pentru aceste 8 luni ale anului pentru care există facturi emise și care au ajuns la sediul Guvernului de aproximativ 200.000 de kwh.”, a declarat miercuri Dan Cărbunaru.

Acesta a admis că există un decalaj și întârzieri în transmiterea facturilor și la Palatul Victoria, așa cum se întâmplă și în cazul unor gospodării.

Furnizorul de energie electrică pentru Palatul Victoria este Hidroelectrica, potrivit informațiilor transmise HotNews.ro de oficialii Givernului.

Cum a crescut factura la energie electrică la Guvern în acest an

Datele transmise de Guvern în privința facturilor de energie și a economiilor realizate arată diferențe semnificative de preț în acest an, deși consumul a fost mai mic.

Astfel dacă în luna ianuarie 2021, Guvernul a plătit peste 96.000 de lei pentru un consum de peste 150.000 de kw/h, în luna ianuarie din acest an, factura a urcat la peste 300.000 de lei pentru un consum de peste 127.000 de kw/h.