Hidroelectrica va trimite clienților săi facturile la începutul lunii februarie, conform reprezentanților companiei. Reamintim că românii care au contracte de furnizare a energiei la Hidroelectrica nu au mai primit facturi din luna octombrie pentru consumul din iunie.

Sediul HidroelectricaFoto: AGERPRES
  • ”Facturile se transmit zilnic , sunt calupuri de zeci de mii de facturi care se transmit.
  • În februarie, în principiu, estimăm că se intră în normalitate cu toți clienții, sperând să nu mai fie și alte modificări legislative.
  • Procesul de facturare a început de anul trecut – deja lucrurile se fac automatizat”, a declarat pentru Știrile Pro TV președintele Hidroelectrica, Bogdan Badea.

Hidroelectrica a fost copleșită de numărul mare al celor care s-au mutat de la alți furnizori de energie, neputând gestiona volumul uriaș de clienți, ceea ce a blocat sistemul de emitere a facturilor.

Dacă suma de plată va fi prea mare, oamenii vor putea să achite factura și în rate, dar trebuie să depună o cerere, conform companiei. Solicitarea poate fi trimisă la adresa de mail esalonari@hidroelectrica.ro sau depusă la sediile Hidroelectrica.

Plata va putea fi eșalonată în cel mult 6 rate lunare de valori egale, iar în perioada eșalonării trebuie achitate facturile curente, împreună cu ratele eșalonate.

Formularul tip pentru cererea de eșalonare a clientilor casnici este disponibil aici, iar formularul tip pentru cererea de eșalonare a clientilor non-casnici este disponibil aici.